Moonstone Beach in Cambria (Californië)

Moonstone Beach

Moonstone Beach

Gedurende onze rit over Highway One, de legendarische route langs de ruige westkust van Amerika, hebben we heel wat mooie plekjes ontdekt. Een er van was ‘Moonstone Beach’.

Stranden langs Highway One

Moonstone Beach Boardwalk

Moonstone Beach ligt langs de Moonstone Beach Drive, die parallel loopt aan Highway 1 in het noorden van Cambria, Californië. De kustlijn bestaat uit baaien met bruin zand, gescheiden door rotsachtige landtongen.

Langs de steile rotswand bevindt zich de houten Moonstone Beach Boardwalk die over het hele lengte van Moonstone Beach loopt.

Moonstone Beach

Wij maakten er een wandeling over het bruine zandstrand.

Moonstone Beach Cambria

Zoals je op de foto’s kan zien liepen we er haast alleen.

Moonstone Beach Californië

Moonstone

Dit mooie strand heeft haar naam niet gestolen. Volgens de informatie die we op het internet vonden zouden er hier prachtige stenen te vinden zijn zoals jaspis, jade en maansteen.

Edelstenen zoeken op Moonstone Beach

Het is een prachtig strand waar je heel wat mooie rotsen, keien en ‘driftwood’ kan vinden.

Westkust Amerika Moonstone Beach

Op de hoge golven zagen we sporadisch enkele surfers in actie, maar voor de rest hadden we dit gedeelte van het strand voor ons alleen.

Golven aan de westkust van Amerika

Nadat we een tijd genoten hadden van het zonnetje, de mooie kustlijn en de heerlijke zilte buitenlucht; wandelden we terug naar de parkeerplaats. Hier was er ondertussen al meer volk op het strand te bespeuren.

Zeemist boven Moonstone beach

Footprints in the sand

We slenterden langs de kustlijn, waar de natuur nog de overhand heeft, en lieten onze voetsporen na in het zand… Zodra we aan onze Jeep waren, reden we verder richting onze volgende bestemming: Julia Pfeiffer Burns State Park

Onderweg zouden we nog heel wat bezienswaardigheden tegen komen. Helaas was ons reisschema iets te druk om ze allemaal te bezoeken. Loopt jouw route aan de Westkust ook langs Highway 1? Voorzie dan zeker voldoende tijd!

Voetsporen in het strand van Moonstone Beach

Locatie

Plan je ook een roadtrip langs de Westkust van Amerika? Dan is dit mooie strand misschien een toffe locatie om even je benen te strekken. Op onderstaande Google Map kan je de exacte locatie vinden.

De foto’s op deze pagina zijn gemaakt wanneer je noordwaarts wandelt vanaf het Moonstone Beach Park.

Rotsen Moonstone Beach Cambria

Landtongen Moonstone Beach

Bar & Grill

Heb je honger gekregen van je strandwandeling? Dan heb ik misschien een leuke tip voor jou. Wij wandelden over de Moonstone Beach Boardwalk tot aan de Moonstone Beach Bar & Grill en genoten er van een heerlijke lunch op het terras.

 

Moonstone Beach Bar & Grill

2 thoughts on “Moonstone Beach in Cambria (Californië)

Comments are closed.