Cathedral Grove – MacMillan Provincial Park

Cathedral Grove - MacMillan Provincial Park

Onderweg naar Tofino stopten we even in het MacMillan Provincial Park. Er lopen enkele korte loops tussen diverse oude bomen. Je kan er mooie foto s maken, maar er zijn op Vancouver Island ook rustigere plekken waar je dergelijke natuur kan bewonderen.

Alberni Highway

MacMillan Provincial Park is een 301 hectare groot provinciaal park in British Columbia. Het park ligt 25 km ten westen van Qualicum Beach en 16 km ten oosten van Port Alberni, vlak langs Highway 4 op Vancouver Island.

Highway 4 loopt eigenlijk midden door dit park, aan beide kanten van de weg kan je wandelen door een netwerk van paden in de schaduw van torenhoge oude Douglas-sparren.

Locatie

Er is maar een kleine parking, waardoor je door het groot aantal bezoekers dat hier een kijkje komt nemen soms naast de weg moet parkeren.

Cathedral Grove

Cathedral Grove – MacMillan Provincial Park

Wij maakten er een mooie wandeling door de oerbossen. Wat me vooral bij zal blijven is die heerlijke geur van de Red Cedar Trees.

Cathedral Grove - MacMillan Provincial Park

Cathedral Grove

Bij het begin van de wandeling staat dit bord met de waarschuwing dat je op winderige dagen best niet in het park gaat wandelen. Tijdens onze wandeling toch maar eens omhoog gekeken en er hangen op sommige plaatsen inderdaad grote dode takken los in de bomen…

Wandelingen Vancouver Island - Cathedral Grove
Wandelingen Vancouver Island - Cathedral Grove

Wij vonden het best wel indrukwekkend om tussen deze majestueuze pilaren, onaangeroerd door de moderne wereld, te wandelen. Sommige van deze reusachtige bomen zijn meer dan 800 jaar oud.

Deze bomen zijn natuurlijk niet zo groot als de General Sherman in Californië, maar we vonden het toch de moeite om hier even te stoppen voor een wandeling. Ideaal om je benen eens te strekken wanneer je naar Tofino of Ucluelet aan het rijden bent.

Cathedral Grove
The Big Tree - Groter dan de toren van Pisa

The Big Tree

De grootste boom in dit park is de Giant Douglas-fir en is meer dan 800 jaar oud, 76 meter hoog en heeft een omtrek van 9 meter.

Wortels van een grote boom in Canada

Op sommige plaatsen zie je ook omgewaaide bomen liggen.

Het houten wandelpad kronkelt tussen de prachtige bomen.

Cathedral Grove

2 thoughts on “Cathedral Grove – MacMillan Provincial Park

Comments are closed.