Bezienswaardigheden in Utah

Bezienswaardigheden in Utah

We hebben al verschillende staten in de USA bezocht tijdens onze roadtrips. Aan de staat Utah hebben we heel wat mooie herinneringen. Op deze pagina een overzicht van een aantal plaatsen die we er bezocht hebben.

Arches National Park

Bezienswaardigheden in Utah - Arches National Park

In Utah liggen er verschillende prachtige nationale parken. Arches National Park stond al jaren op mijn bucket-list en het was dan ook helemaal genieten van ons bezoek aan dit park. We maakten er de volgende wandelingen:

Bezienswaardigheden in Utah - Arches National Park

Bryce Canyon National Park

Nog zo’n park dat voor altijd in ons geheugen gegrift zal staan is Bryce Canyon National Park. We wandelden er tussen de legendarische ‘hoodoos’ en gingen er zelfs paardrijden!

Bryce Canyon National Park

Canyonlands National Park

Een van de meest iconische en beroemde ‘arches’ vind je in Canyonlands National Park. De Mesa Arch kan je terugvinden in heel wat reisgidsen en covers van vakantiebrochures.

Bekijk hier de foto’s van onze wandeling naar Mesa Arch.

Bezienswaardigheden in Utah - Canyonlands National Park

Dead Horse Point State Park

Vlakbij Canyonlands National Park ligt het Dead Horse Point State Park. We hielden er even halt om te genieten van het adembenemend mooie uitzicht.
Het was indrukwekkend om te zien hoe de Colorado rivier zich een weg gebaand heeft door het landschap.

Bezienswaardigheden in Utah - Dead Horse Point State Park

Dinosaur National Monument

Op onze route van Denver naar Yellowstone National Park kwamen we langs ‘Dinosaur National Monument‘. We stopten er even om een kijkje te nemen.
Als kind was ik gefascineerd door dinosauriërs en het leek me dan ook geweldig om een vindplaats te bezoeken. Dus niet zomaar in een museum gaan kijken, maar de locatie bezoeken waar ze ooit echt rondgelopen hebben. 

Dinosaur National Monument

Welcome to Utah

Wanneer je de staat Utah nadert, merk je meteen dat er ooit dinosauriërs rondgelopen hebben…

Welcome to Utah

Monument Valley

Een van de klassiekers in Utah die haast iedereen kent is Monument Valley .

Monument Valley in Utah

Ook wij brachten natuurlijk een bezoek aan deze bijzondere plek. Het gedetailleerd verslag kan je binnenkort nalezen op deze site.

Route Monument Valley

Zion National Park

Alleen al de route door het Zion National Park vonden we sprookjesachtig mooi. Helaas hadden we veel te weinig tijd om er enkele van de mooiste wandelingen te maken. Ooit gaan we terug!

Mooiste route door Zion National Park