Dinosaur National Monument

Dinosaur National Monument bezoeken

Dinosaur National Monument

Een bezoek aan Dinosaur National Monument stond al jaren op mijn bucket list. Als kind was ik gefascineerd door dinosauriërs en het leek me dan ook geweldig om een vindplaats te bezoeken. Dus niet zomaar in een museum gaan kijken, maar de locatie bezoeken waar ze ooit echt rondgelopen hebben. Hun fantastische overblijfselen zijn er op deze plek nog steeds zichtbaar ingebed in de rotsen

Ingang Dinosaur National Monument Utah

Ik had de route van onze tweede roadtrip door Amerika zo gepland dat we zo goed als langs dit National Monument reden. We moesten maar een kleine omweg maken.

Inkom

Omdat dit een National Monument is konden we geen gebruik maken van onze Annual Pass. We betaalden (in 2016) $20 voor de toegang met een voertuig en reden vervolgens verder tot op de parking van het Dinosaur Quarry Visitor Center.

Inkom Dinosaur National Monument

Dinosaur Quarry Visitor Center

De buitentemperatuur was al aardig opgelopen ondanks het nog maar ochtend was. Het beloofde een snikhete dag te worden. We dronken nog enkele grote slokken water en smeerden ons goed in met zonnecrème.

Net zoals bij onze wandeling naar de Delicate Arch was er ook hier haast geen schaduw te bespeuren.

Dinosaur Quarry Visitor Center

In het Dinosaur Quarry Visitor Center informeerden we ons over de activiteiten en bezienswaardigheden. Er bleek binnen enkele minuutjes een shuttlebusje te vertrekken naar de Quarry Exhibit Hall.

Dinosaur Quarry Visitor Center

Shuttle to Quarry Exhibit Hall

We hadden geluk! We zaten nog geen minuut op een bankje in de schaduw te wachten, of we zagen de shuttle al aangereden komen.

Dinosaur Quarry Visitor Center shuttlebus

Het deed deugd om onderweg een beetje wind te voelen, want voor de rest was het zo goed als windstil op deze snikhete plek in Utah.

Dinosaur Quarry Visitor Center shuttle

Quarry Exhibit Hall

Na een korte rit stapten we uit aan de Quarry Exhibit Hall. We waren juist op tijd voor een Junior Ranger Talk. Deze maakt deel uit van het ‘Junior Ranger Program‘ waar onze dochter aan deelneemt wanneer ze in een Nationaal Park is.

Quarry Exhibit Hall Dinosaur Jensen

1500 dinosaurusbotten

In de Quarry Exhibit Hall heb je de mogelijkheid om een muur met ongeveer 1500 dinosaurusbotten in een gerenoveerde, comfortabele ruimte te bekijken.

Je kan er de overblijfselen van verschillende soorten dinosaurussen, waaronder Allosaurus, Apatosaurus, Camarasaurus, Diplodicus en Stegosaurus bewonderen.  Er zijn zelfs enkele plaatsen waar je echte – 149 miljoen jaar oude – fossielen van dinosaurussen kunt aanraken!

Vindplaats dinosaurus botten

Rangers zijn beschikbaar om vragen te beantwoorden en geven af en toe Junior Ranger-programma’s en praten over de dinosaurussen.

Dinosaur National Monument - Quarry Exhibit Hall

Het is best wel indrukwekkend om deze dinosauriërs hun laatste rustplaats te zien.

Dinosaur National Monument - Quarry Exhibit Hall

Eigenlijk is het ongelooflijk dat miljoenen jaren geleden deze enorme wezens hier rondliepen.

Dinosaur National Monument - Quarry Exhibit Hall

Locatie

Plan je ook een bezoek? Hier kan je het adres vinden van het Visitor Center dat wij bezochten. Er ligt ook nog een ander Visitor Center, maar dat hebben we niet bezocht.

11625 E 1500 S, Jensen, UT 84035, Verenigde Staten

Dino

Onderweg naar onze volgende bestemming konden we nog heel wat ‘Dino’s’ spotten.

Dinosaurus in Utah

2 thoughts on “Dinosaur National Monument

Comments are closed.