Rifugio Telegrafo Monte Baldo

Rifugio Telegrafo

Rifugio Telegrafo

Wil je kennismaken met de mooie natuur aan het Gardameer? Dan is een wandeling naar de Rifugio Telegrafo Gaetano Barana misschien een leuke tip voor jou! Tijdens een van onze vakanties aan het Gardameer bleven we overnachten in deze berghut op de Monte Baldo. Na een onvergetelijke rit met het oude kabelbaantje in Prada maakten we een prachtige wandeling naar de rifugio.

Rifugio Telegrafo

Monte Baldo

De berghut bevindt zich nabij de op twee na hoogste piek van de Monte Baldo-keten. Ze is het hoogste toevluchtsoord op dit massief, dat zich langs de oostkant van het Gardameer uitstrekt. De hut werd ingehuldigd op 26 september 1896 en behoort tot de sectie Verona van de Italiaanse Alpenclub.

Rifugio Telegrafo

Aan het einde van onze wandeling zagen we de Rifugio Telegrafo voor ons liggen. Na een laatste stevige klim namen we plaats op het zonovergoten terras met een adembenemend uitzicht. Een frisse pint en het lekkere eten waren meer dan welkom na onze tocht!

We werden er ontvangen door een groep jonge equipENatura-gidsen, die ons een geweldige en onvergetelijke tijd bezorgden. Zo gingen we er kijken naar een magische zonsondergang vanaf de Monte Baldo en zagen we er ook heel wat prachtige alpenbloemen.

Rifugio Telegrafo