Kwisitis Visitor Centre

Kwisitis Visitor Centre

Kwisitis Visitor Centre

Voor we naar Tofino reden stopten we nog even in het Kwisitis Visitor Centre om er een Xplorers boekje te halen voor onze dochter. Dit is een programma voor kinderen, te vergelijken met het Junior Ranger Program in de USA. Er staan leuke en leerrijke opdrachten in die je kids tijdens hun bezoek aan de nationale parken in Canada kunnen uitvoeren.

Kwisitis Visitor Centre

Vanaf het houten terras voor het bezoekerscentrum heb je een fantastisch uitzicht op de Oceaan en het strand.

Kwisitis Visitor Centre Ucluelet

Voor we een wandeling op het strand maakten, gingen we dus eerst even het Xplorers boekje halen.

Ingang Kwisitis Visitor Centre Ucluelet

We werden verder geholpen door een vriendelijke Ranger, die ons ook wat uitleg gaf over de wandelingen en bezienswaardigheden in de omgeving. Voor we terug buiten gingen om er te genieten van de frisse zeelucht, namen we nog snel even een kijkje in het bezoekerscentrum. Ook heel interessant en leerrijk!

485 Wick Rd, Ucluelet, BC V0R 3A0, Canada

Locatie

Op onderstaande Google Map kan je de exacte locatie van het Kwisitis Visitor Centre vinden.

Meer informatie over dit bezoekerscentrum: www.pc.gc.ca

Strandwandeling in Ucluelet bij het Kwisitis Visitor Centre
Kwisitis Visitor Centre

Kwisitis Visitor Centre

Kwisitis, of het “andere uiteinde van het strand” in de Nuu-chah-nulth-taal, is een passende naam voor dit iconische gebouw aan de westkust in het prachtige Pacific Rim National Park Reserve.
Het houten terras voor het bezoekerscentrum is het hele jaar door de perfecte plek om walvissen, stormen en surfers te bekijken. In het centrum kan je exposities over het land, de zee, de lucht en de mensen van het gebied bezichtigen.

South Beach & Nuu-Chah-Nuulth Trail

Op deze locatie vertrekken ook het South Beach Trail en het Nuu-Chah_Nuulth Trail. Wij hielden het met een mooie wandeling over het strand omdat we ook nog het Rain Forest Trail wilden bezoeken. Helaas hadden we te weinig tijd om al de populaire wandelingen in Ucluelet en Tofino te doen.

South Beach & Nuu-Chah-Nuulth Trail

National Park Entry Pass

In het Pacific Rim Visitor Centre kochten we een pas voor de nationale parken van Canada. Omdat we tijdens onze roadtrip verschillende nationale parken zouden bezoek was dit voordeliger. Zonder deze Park Entry Pass hadden we bijvoorbeeld $ 9.80 moeten betalen op de parking van het Kwisitis Visitor Centre.

Canada National Park Entry Pass

Parcs Canada Xplorers

Wanneer je met kinderen de nationale parken in Canada gaat bezoeken, dan is het Xplorers boekje een aanrader. Door verschillende opdrachten uit te voeren kunnen ze in ieder park een tag plaatje ontvangen met de naam van het park. Een leuk souvenir!

Parks Canada Xplorers
Pacific Rim National Park Reserve tag

2 thoughts on “Kwisitis Visitor Centre

Comments are closed.