Florida met kind

Florida met kind

Met kinderen naar Florida

Tijdens onze 10-daagse rondreis door Florida bezochten we heel wat bezienswaardigheden. Voor kinderen is ‘The Sunshine State’ een geweldige bestemming! Er zijn heel wat leuke activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze pagina delen we enkele tips voor wie met kinderen naar Florida trekt.

Kennedy Space Center

Ons bezoek aan het Kennedy Space Center vond onze dochter geweldig. We waren trouwens allemaal onder de indruk van wat er daar allemaal te zien en te beleven valt!

De gigantische raketten, de Space Shuttle, de ruimtepakken van de astronauten, met de bus langs de reusachtige lanceerplatformen rijden,…

NASA in Florida bezoeken met kind
Kennedy Space Center bezoeken met kind
Met kinderen naar Florida - Kennedy Space Center

Een Airboat Tour in de Everglades

Wanneer je in Florida bent moet je uiteraard de Everglades bezocht hebben. Een Airboat Tour gaan je kinderen helemaal geweldig vinden! Het is echt spectaculair om over het water te ‘zweven’ in dit unieke natuurgebied. Onderweg kan je met een beetje geluk heel wat alligators en mooie vogels spotten.

Airboat Tour Everglades met kind

Loggerhead Marinelife Center

Als je kinderen graag wat meer leren over de grote zeeschildpadden, dan kan je misschien een bezoek aan het Loggerhead Marincelife Center plannen. Hier verzorgen ze gewonde zeeschildpadden.

Schildpadden opvangcentrum Florida

Dit Marinelife Center organiseert heel wat leuke activiteiten die speciaal gericht zijn op kinderen. Met een beetje geluk ben je er op een dag dat ze een zeeschildpad vrijlaten op het strand. Het was in ieder geval heel leerrijk voor onze dochter (en de papa en mama).

Children's Research Station - Florida met kind

Een bezoekje aan dit ‘schildpaddenziekenhuis’ is niet alleen leuk en leerrijk, je steunt er ook nog een goed doel mee. Onze dochter gaf na het bezoek zelfs een donatie met haar eigen centjes. Ze was zo onder de indruk van de schade die de mens aan het milieu en daardoor ook de schildpadden toebrengt.

Doneren schildpaddenziekenhuis

Disneyworld in Orlando

Een bezoek aan Disneyworld in Orlando is altijd scoren bij je kind. Je hebt in Florida trouwens genoeg pretparken om je volledige vakantie mee te vullen.

Disneyworld Florida met kind
Disneyworld Florida kind

Schelpen zoeken op Sanibel Island

Wanneer je aan onze dochter vraagt wat ze geweldig vond in Florida, zal ze zeker over het schelpen zoeken vertellen. We verbleven tijdens onze roadtrip op Sanibel Island, ook wel gekend als het schelpeneiland.

Florida met kind - schelpen zoeken op Sanibel Island

Je kan er werkelijk prachtexemplaren vinden op het strand!

Schelpen strand Sanibel

Everglades National Park

We hebben heel wat mooie plekjes bezocht in het Everglades National Park. In Shark Valley zagen we verschillende alligators naast het wandelpad liggen.

Everglades National Park Shark Valley

We maakten er een mooie wandeling met een Ranger. Onderweg kregen we heel wat interessante informatie over de geschiedenis van het park en de dieren die er wonen.

Alligators in Florida

In de verschillende Visitor Centra in het park kan je heel wat info vinden over de fauna en flora. Zeker voor kinderen is het zeer leerrijk!

Verschil tussen alligator en krokodil

Zoals in de andere nationale parken die we bezocht hebben, nam onze dochter ook hier deel aan het Junior Ranger Program.

Junior Ranger Program Florida Everglades

John Pennekamp Coral Reef State Park

Wil je jouw kinderen eens kennis laten maken met wondermooie koraalriffen? In het John Pennekamp Coral Reef State Park kan je met een boot met glazen bodem koraalriffen gaan bewonderen.

John Pennekamp Coral Reef State Park
John Pennekamp Coral Reef State Park
John Pennekamp Coral Reef State Park Florida

Junior Ranger Program

Ook in Florida zijn er heel wat parken waar je kind kan deelnemen aan het Junior Ranger Program. Wij vinden het een toffe manier om al spelenderwijs te leren over de nationale parken in Amerika.

Junior Ranger Program

Manatee

In Florida zijn er een aantal locaties waar je Manatees kan spotten.
Het zijn grote zoogdieren die in het water leven. Ze worden ook wel zeekoeien genoemd.

Wij hadden het geluk dat in het resort waar wij logeerden er dagelijks een Manatee op bezoek kwam. Onze dochter kon zo in alle rust dit grote zoogdier bewonderen. Een ideaal adres om met kinderen te overnachten. Je kan er trouwens ook kano’s en fietsen lenen.

Manatee in Florida

Gumbo Limbo Nature Center

Op onze route van Fort Lauderdale naar het Kennedy Space Center kwamen we langs het ‘Gumbo Limbo Nature Center‘.

Gumbo Limbo Nature Center Florida

Dit kleine natuurcentrum staat in voor milieueducatie, onderzoek naar en instandhouding van vele variëteiten van planten en dieren – sommige zeldzaam of bedreigd.

Gumbo Limbo Nature Center

Kinderen maken al spelenderwijs kennis met de fauna en flora van Florida.

Gumbo Limbo Nature Center