Een road trip door South Dakota

Route door Wind Cave National Park

South Dakota is een van de staten die we gedurende onze tweede road trip in Amerika doorkruisten. De standaard afkorting voor de “Mount Rushmore State”, zoals de bijnaam luidt, is SD. Deze staat hebben we eigenlijk voornamelijk bezocht omdat ze op onze route naar Yellowstone National Park lag. We hadden echter nooit gedacht dat het zo’n veelzijdig gebied is met prachtige parken.

Mount Rushmore State

Een van de meest gekende monumenten in deze staat is ‘Mount Rushmore National Memorial‘ en dat zie je meteen wanneer je op de staatsgrens staat. Wij ontdekten er echter nog veel meer. Dat kan je lezen in ons gedetailleerde reisverslag.

Road trip South Dakota

Sylvan Lake Custer State Park

Een natuurpark dat mijn hart helemaal veroverd heeft is het ‘Custer State Park‘. Wanneer je van natuur en dieren houdt is dit een echte aanrader! Lees hier het gedetailleerde reisverslag van ons bezoek aan dit mooie park.

 Sylvan Lake Custer State Park

Mount Rushmore

Een van de meeste gekende monumenten in Amerika mocht uiteraard niet ontbreken op onze road trip. Alles over ons bezoek aan Mount Rushmore lees je hier.

Mount Rushmore bezoeken

Badlands National Park

Nog zo’n kleurrijk park waar we genoten hebben van de prachtige natuur is het Badlands National Park.

Badlands National Park

Gold Mine

Wanneer je in South Dakota bent zijn er ook heel wat mogelijkheden om eens een echte goudmijn te bezoeken. Wij brachten bijvoorbeeld een bezoek aan de Big Thunder Goldmine.

Goudmijn in Amerika bezoeken

Wind Cave National Park

Tijdens onze roadrips in Amerika bezochten we verschillende nationale parken. Wind Cave National Park in South Dakota was er een van. Het was best wel indrukwekkend om door deze ondergronds gangen te wandelen.

Wind Cave National Park met gids

Nog een interessante website om je bezoek te plannen