Antelope Canyon in Page

Antelope Canyon

Antelope Canyon

Tijdens onze eerste rondreis door West-Amerika bezochten we Antelope Canyon. Als amateurfotograaf was dit één van de locaties die natuurlijk niet op mijn bucket list mocht ontbreken. Hoogst waarschijnlijk heb jij wel al eens een foto van deze wereldberoemde canyon gezien als screensaver, poster, achtergrondafbeelding of in een reisgids.

Antelope Canyon Tours Jeep

Reserveren

Maanden op voorhand boekten we een tour bij Antelope Canyon Tours om zeker te zijn dat we plaats hadden op de middagtour. Rondleidingen zijn trouwens vereist om dit wereldberoemde juweeltje te kunnen bezoeken. Zonder gids kom je er niet in.

De ondertussen legendarische lichtstralen in deze smalle Canyon kan je enkel rond het middaguur bewonderen, wanneer de zon goed staat en door de smalle kloof naar beneden schijnt. Als je foto’s wil maken van de lichtstralen op hun mooist is het aangeraden om de tour van 11:30u te nemen.

Antelope Canyon Tours Truck

Canyon Tours

We parkeerden onze auto bij het kantoor van deze organisatie, in het centrum van het stadje Page. Vervolgens namen we plaats in de vierwiel aangedreven vrachtwagens en niet veel later begonnen we aan de rit van een 20-tal minuutjes.

Antelope Canyon Tours

De rit in de open laadbak van de pick-up vonden we best wel leuk! Het was snikheet in de open vlakte en de afkoeling door de wind van het rijden was meer dan welkom.

Antelope Canyon Tours

Zodra we vaart minderden zagen we in de verte verschillende pick-up trucks staan in de buurt van een smalle kloof in de rotsen. Dat bleek de ingang van Antelope Canyon te zijn.

Antelope Canyon Tours

We kregen nog een korte briefing van onze gids en daarna stapten we met onze groep richting de ingang van de canyon.

Antelope Canyon Tours

Smalle kloof

Het was er gloeiend heet toen we door het mulle zand wandelden. We verzamelden voor de ingang en zodra iedereen er was begonnen we aan onze tocht door de canyon, op zoek naar de beroemde lichtstralen.

Lichtstralen

De canyon is gekend omwille van de lichtstralen die zich rond het middaguur een weg banen door de smalle kloof. Dit geeft een prachtig effect in combinatie met het harmonieuze lijnenspel en de mooie tinten van de rode zandsteen in deze canyon. Het was dan ook heel indrukwekkend om dit in het echt te mogen bewonderen!

Antelope Canyon
Antelope Canyon
Antelope Canyon
Antelope Canyon Arizona
Antelope Canyon bezoeken

Tijdens onze wandeling door de smalle canyon vielen we van de ene verbazing in de andere. Je had ogen te kort om alles gezien te krijgen. Het loont zeker de moeite om ook regelmatig naar boven te kijken, want ook daar zie je prachtige lichtschakeringen en vormen.

Canyon met lichtstralen in Amerika

De lichtstralen in Antelope Canyon

Regelmatig ontvang ik de vraag of de foto’s van de lichtstralen niet gefotoshopt zijn, maar dat is dus niet het geval. De gidsen gebruiken echter wel een ’trucje’ om de lichtstralen meer te doen opvallen. Ze werpen regelmatig een handvol zand in de lucht, zodat het licht weerkaatst op het stof in de lucht. Op de foto hieronder zie je de gids aan het werk en het bijhorend resultaat.

Lichtstraal Antelope Canyon

Antelope Canyon te toeristisch?

Je krijgt ook wel eens te horen dat de Antelope Canyon te toeristisch, te druk en te commercieel is. Eerlijk gezegd is dat wel een beetje het geval, maar ondanks dat vonden we het echt de moeite om er geweest te zijn. Op de foto’s hieronder laat ik je zien hoe het er in werkelijkheid soms aan toe gaat.

Op de meeste websites zie je meestal de foto’s zonder andere mensen in beeld, maar soms moet je even je beurt afwachten om zo’n plaatje te kunnen schieten. Tijdens de rondleiding krijgt iedereen wel de kans om een foto te maken, maar het moet allemaal vrij snel gaan om iedereen aan de beurt te laten komen.

Heel wat foto’s later wandelden we uit de canyon en namen we terug plaats in de pick-up.