De Sas4-Toren in Dessel

De Sas4-Toren in Dessel

De Sas4-Toren in Dessel

Op het kanalenkruispunt van de kanalen Bocholt-Herentals, Dessel-Schoten en Dessel-Kwaadmechelen kan je de Sas4-toren bezoeken. Deze 37 meter hoge uitkijktoren met 216 trappen kon ik deze herfst eindelijk aan mijn lijstje met beklommen uitkijktorens toevoegen! Op een mooie herfstdag ging ik er genieten van een prachtige zonsondergang.

De Sas4-Toren in Dessel

De Sas-4 toren: Toegang gratis

We parkeerden in de buurt van Nieuwedijk 72Z in Dessel en stapten richting de metalen uitkijktoren. Je kan de Sas4-Toren gratis bezoeken en deze is 24/7 toegankelijk.

Gratis ingang uitkijktoren Dessel

Pannenkoekenboot

Trede na trede werd het uitzicht steeds indrukwekkender. Onderweg hadden we een mooi zicht op de Pannenkoekenboot en de verschillende kanalen. Als je honger moest krijgen van al die trappen, dan kan je na je bezoek aan de uitkijktoren op deze boot kiezen uit 285 soorten pannenkoeken! Dat zijn dus meer soorten dan deze toren treden heeft! 😉

De Sas4-Toren in Dessel met zicht op de pannenkoekenboot
De Sas4-Toren in Dessel

Proficiat!

De laatste treden bracht ons op 35 meter hoogte. Het uitzicht vanaf de SAS-4 toren is werkelijk fantastisch!

Proficiat, je bent 35 meter hoog.

Geniet van het mooie uitzicht!

Proficiat, je bent 35 meter hoog. Geniet van het mooie uitzicht!
Uitzicht vanaf de Sas4-Toren in Dessel

Mijnterrils Zolder en Beringen

Op de reling van het platform kan je plaatjes terugvinden die aangeven wat je aan de horizon kan waarnemen. Bij helder weer zie je bijvoorbeeld de Mijnterrils van Zolder en Beringen.