Sunset Point – Bryce Canyon National Park

Sunset Point Bryce National Park

Sunset Point – Bryce Canyon National Park

Tijdens onze eerste roadtrip hadden we heel wat Amerikaanse nationale parken op onze route liggen. In ieder park hadden we gewoonweg veel te weinig tijd om alles gezien te krijgen en dit was in het Bryce Canyon National Park niet anders.

Bryce Canyon National Park inkom

Dit kleurrijke park is gelegen in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Utah en is beroemd om zijn unieke geologische rotsformaties. Door de samenwerkende krachten van vriezen en dooien worden de kalk- en zandsteenformaties langzaam geërodeerd en vormen zo de zogenaamde hoodoos

We hadden er zo graag meer wandelingen gemaakt, een zonsopgang en zonsondergang willen aanschouwen,… Een reden om nog eens terug te gaan!

Sunset Point Bryce Canyon Elevation 8000

Sunset Point

Een van de vele indrukwekkende locaties die we bezochten was ‘Sunset Point’. Vanaf dit punt kan je genieten van vergezichten met enkele van de meest beroemde en adembenemende hoodoos van Bryce Canyon, zoals de populaire Thor’s Hammer en Silver City.

Sunset Point Bryce Canyon National Park

We parkeerden onze Jeep op de nabijgelegen parking en wandelen enkele meters tot aan het uitzichtpunt dat op zo’n 8.000 voet of 2.438 meter boven de zeespiegel ligt.

Sunset Point

We namen plaats op een boomstam/zitbank en bleven er een hele tijd genieten van het uitzicht. Hiervoor kan ik geen woorden vinden, zelfs op foto krijg je niet vastgelegd hoe indrukwekkend deze plaats wel niet is!

Bryce Canyon panorama

Wat is de natuur toch geweldig mooi!

Bryce Canyon National Park

Zonsondergang

Zodra de zon achter een van de witte stapelwolken tevoorschijn kwam zag je de kleuren van de honderden hoodoos nog intenser worden. Het moet volgens mij dan ook geweldig zijn om op deze plaats een zonsondergang te aanschouwen!

Zoals de naam doet vermoeden is dit een locatie waar je een van de meest glorieuze zonsondergangen kan bekijken. Je kan er de zon zien wegglijden achter de kleurrijke horizon met zicht op enkele van de meest opvallende hoodoos in het park.

Bryce Canyon NP

Locatie

Op onderstaande Google Map kan je de exacte locatie vinden. Het is eigenlijk heel eenvoudig om de verschillende bezienswaardigheden in dit nationale park te vinden.

Bij het binnenrijden van het park krijg je een plannetje met daarop alle routes. Deze routes brengen je langs de voornaamste bezienswaardigheden.

Je kan ook gebruik maken van de shuttlebus die tussen al deze locaties pendelt.

 

Paardrijden tussen de hoodoos

Wil je een onvergetelijke ervaring in Bryce Canyon? Dan kan je er misschien eens gaan paardrijden tussen de hoodoos. Wij vonden het in ieder geval de moeite!

Paardrijden in Bryce Canyon National Park in Utah