Grand Prismatic Spring Yellowstone National Park

Grand Prismatic Spring

Grand Prismatic Spring

Het legendarische Yellowstone National Park stond al verschillende jaren op onze bucket list. We verbleven 5 dagen in dit sprookjesachtig mooie natuurpark, wat eigenlijk nog veel te weinig was om alles te bezoeken. Daarom moesten we keuzes maken.

Eén van de bezienswaardigheden die we zeker gezien wilden hebben was de ‘Grand Prismatic Spring’, een hete bron in het Midway Geyser Basin. De bron is groter dan een voetbalveld en heeft een diepte van 49 meter.

Grand Prismatic Spring Yellowstone

Een regenboog van kleuren

De warmwaterbron heeft heldere banden van oranje, geel, groen en diepblauwe wateren in het midden van de bron. De veelkleurige lagen krijgen hun tinten van verschillende soorten (hitte-liefhebbende) bacteriën die in het steeds koeler wordende water rond de bron leven.

Grand Prismatic Spring

Magisch mooi

Het is haast onmogelijk om de schoonheid van de Grand Prismatic Spring op foto of video vast te leggen. Het zijn niet alleen de kleuren, maar ook de geuren, warmte en dampen die de locatie een extra dimensie geven.

Er loopt een houten vlonderpad langs de Grand Prismatic Spring. Vanaf dit druk bezochte wandelpad kan je de bron en haar kleuren bewonderen. Wanneer je echter het volledige spectrum aan kleuren in één oogopslag wil aanschouwen, dan moet je de heuvel die je op de achtergrond van de foto ziet beklimmen.

Hete bron Grand Prismatic Spring

Grand Prismatic Spring Overlook

De mooiste foto’s van dit natuurwonder, zoals je ze in de meeste reisbrochures ziet staan, maak je vanaf Grand Prismatic Spring Overlook.  Helaas hadden we te weinig tijd om de wandeling naar dit uitzichtpunt te maken.

Grand Prismatic Spring Yellowstone bezoeken

Het volledige kleurenpalet en omvang van deze bron zie je pas echt goed vanuit de hoogte. Gezien drones verboden zijn in de nationale parken, is een wandeling naar ‘Picture Hill’ dus de enige optie.

Grand Prismatic Spring Yellowstone reflectie in het water

Prism of Light, Spectrum of Life

Op de informatieborden zie je duidelijk hoe mooi de Grand Prismatic Spring is wanneer je ze vanuit de hoogte kan aanschouwen!

Informatiebord Grand Prismatic Spring Yellowstone r

De kleuren van Yellowstone

Gedurende ons verblijf in Yellowstone National Park hebben we nog heel wat andere kleurrijke locaties bezocht. Wil je er nog meer ontdekken? Lees dan even verder in mijn bericht ‘de kleuren van Yellowstone‘. Ik ben momenteel nog bezig met de kleurrijkste plekjes van Yellowstone op mijn website te beschrijven.

Reisverslag Yellowstone

Wil je graag weten welke bezienswaardigheden we die dag nog ontdekten in dit legendarische nationale park? Dan kan je altijd het reisverslag van onze tweede dag in Yellowstone eens nalezen.

Mooie kleuren warmwaterbron Yellowstone

Locatie & parkeren

Plan je zelf ook een bezoek? Op deze Google Map kan je de exacte locatie vinden. Je parkeert je wagen op de Grand Prismatic Spring Parking lot naast de U.S. Highway 191. Vervolgens wandel je over de Firehole River en volgt het houten wandelpad tot aan de bron.

Het vlonderpad maakt een lus en brengt je ook langs de Excelsior Geyser Crater en Opal Pool.

Yellowstone National Park bezoeken

Excelsior Geyser Crater

Nog een ander mooi plekje in de buurt…

Excelsior Geyser Crater

3 thoughts on “Grand Prismatic Spring Yellowstone National Park

Comments are closed.