Sapphire Pool – Yellowstone National Park

Sapphire Pool - Yellowstone National Park

Sapphire Pool

Yellowstone is zonder twijfel een van de kleurrijkste en meest bijzondere nationale  parken in Amerika die we tot nu toe bezocht hebben. In de nabije omgeving van het Sunset Lake wandelden we over het zoveelste vlonderpad richting de ‘Sapphire Pool’. 

Sapphire Pool, Wyoming, Verenigde Staten

Sapphire

Zoals de naam je al doet vermoeden kan je hier een warmwaterbron met saffierblauw water vinden. Net zoals bij de Grand Prismatic Spring heb je hier ook kleurrijke ‘uitlopers’. 

Afhankelijk van de watertemperatuur leven er organismen met andere kleuren.

Sapphire Pool, Wyoming

Hemelsblauw

Wanneer je op het vlonderpad naast de Sapphire Pool staat zie je pas goed hoe mooi deze is! Je kan meters diep kijken dankzij het kristalheldere water.  

Sapphire Pool

Dat zijn zo van die momenten die ik nooit meer zal vergeten. De intense kleuren, de vochtige warmte van de waterdamp die regelmatig in je gezicht waait, de stilte die slechts sporadisch onderbroken wordt door het geklik van een fototoestel,…

Wat is de natuur toch groots!

Vlonderpaden Yellowstone National Park

Locatie

Op onderstaande Google kaart kan je de exacte locatie vinden. Vanaf de parkeerplaats wandel je via de Black Opal Pool richting de Jewel Geyser. Onderweg kom je de prachtige Sapphire Pool tegen.

2 thoughts on “Sapphire Pool – Yellowstone National Park

Comments are closed.