White Dome Geyser in Yellowstone

White Dome Geyser

White Dome Geyser

Tijdens onze tweede rondreis door Amerika verbleven we 5 dagen in Yellowstone National Park. Dit was echter nog te kort om alle mooie plekjes van dit legendarische natuurpark te verkennen.

Op deze website deel ik foto’s van de bezienswaardigheden die we bezochten in Yellowstone.

White Dome Geyser Yellowstone National Park

Conusgeiser

Het Yellowstone National Park bevat verreweg het grootste en actiefste geiserveld ter wereld. In de negen bassins komen evenveel geisers voor (bijna 400) als in de rest van de wereld gezamenlijk.

De White Dome Geyser is een conusgeiser met een conus van ruim 3,5 meter hoog. De geiser maakt deel uit van de White Dome Group, waar nog 6 andere geisers deel van uitmaken.

White Dome Geyser Yellowstone National Park

Eruptie

De erupties van deze geiser duren maar enkele minuten en bereiken een hoogte van ruim 9 meter. De erupties vinden onregelmatig plaats, maar gemiddeld om de 20 tot 35 minuten. Wij hadden geluk!  Net toen we onze Jeep parkeerden begon deze heetwaterbron een mengsel van water en stoom in de lucht te spuiten.

Met de hemelsblauwe lucht op de achtergrond kwamen de kleuren nog mooier uit. Wat is de natuur toch geweldig mooi!

White Dome Geyser

Locatie

Plan je een bezoek aan Yellowstone en wil je deze geiser ook eens gaan bewonderen? Op onderstaande Google Map kan je de exacte locatie vinden.

Conusgeiser - White Dome Yellowstone eruptie

1 thought on “White Dome Geyser in Yellowstone

Comments are closed.