Peak 2 Peak Gondola Whistler

Peak 2 Peak Gondola Whistler

Na een spectaculaire wandeling over de Cloudraker Skybridge was het tijd voor de volgende onvergetelijke attractie in Whistler. De ‘Peak 2 Peak‘ is niet zomaar een gondelbaan. Deze berglift overspant de afstand tussen Whistler Mountain en het Blackcomb-gebergte, een reis van maar liefst 4,4 kilometer! Gedurende 11 minuten kan je genieten van een fantastisch uitzicht.

Peak 2 Peak Gondola Whistler

Peak 2 Peak Gondola Whistler

Wij gingen vanuit het dal omhoog met de Whistler Village Gondola, die je tot aan de Roundhouse Lodge brengt. Hier kan je vervolgens meteen overstappen op de Peak 2 Peak. Wij kozen er echter voor om eerst nog even de Cloudraker Skybridge te bezoeken en daarna pas naar Blackcomb te gaan met de Peak 2 Peak.

Peak 2 Peak

Glass Bottom Cabin Waiting Area

Wanneer je de Peak 2 Peak neemt, heb je de keuze uit de ‘Express’ gondel en de ‘Glass Bottom Cabin’. De rode Express gondels hebben een capaciteit van 28 personen en je hoeft er niet lang op te wachten. De blauwe gondels hebben een capaciteit van 20 personen en elke 15 minuten komt er eentje langs. Als het druk is kunnen de wachtrijen hier dan wat langer zijn.

Express peak 2 peak loading

Tijdens ons bezoek waren er geen wachtrijen, maar omdat de blauwe gondel met glazen bodem juist door was (op de foto hierboven zie je hem net voorbijkomen), besloten we maar om de rode te nemen. We vonden het niet de moeite om een kwartier te wachten op de volgende blauwe gondel.

Peak 2 Peak Gondola Whistler blackcomb

We namen plaats in deze iconische berglift en het was meteen al genieten! Wat een mooie panorama’s onderweg.

Peak 2 Peak Gondola Whistler
Peak 2 Peak Gondola Whistler

Eenmaal voorbij de grote pyloon van de kabelbaan ‘zweef’ je over een afstand van meer dan 3 kilometer tot aan de volgende pyloon.

Kabelbaan Whistler

436 meter boven de grond

De rit met de Peak 2 Peak in Whistler is uiteraard fantastisch. Het is best wel spannend om aan een ‘kabeltje’ 436 meter boven de grond te hangen.

Tot 2017 was het zelfs een wereldrecord voor de langste vrije overspanning tussen kabelbaan pylonen – 3,03 kilometer (1,88 mijl). Daarna nam de Eibsee-kabelbaan bij de Zugspitze deze titel over door het record met 189 meter te overschrijden.

Ik hoef je niet te vertellen dat het uitzicht onderweg spectaculair is!

Peak 2 Peak Gondola Whistler

Peak 2 Peak Glassbottom Gondola

Zoals ik al schreef heb je de keuze tussen een ‘gewone’ gondel en eentje met een glazen bodem. Eerst dachten we dat de volledige bodem uit glas bestond waardoor het wel heel spannend zou worden, maar dat bleek niet het geval te zijn. Er is in het midden een glazen ‘venster’ in de vloer met een omheining rond. Het deed ons een beetje terugdenken aan de glassbottom tour in Coral Reef State Park – Florida.

Peak 2 Peak Gondola Whistler

Zo’n 11 minuten later bereikten we veilig de overkant van het dal. Stiekem waren we toch een beetje opgelucht dat we veilig terug op de vaste grond stonden bij de Rendezvous Lodge.

Peak 2 Peak Gondola Whistler
Booking.com

Blackcomb Alpine Hiking Trails

Aan de overzijde van Whistler Mountain, waar we nu dus waren, kan je heel wat mooie wandelingen maken. We hadden nog tijd en kozen er voor om de prachtige omgeving te verkennen. Binnenkort deel ik de foto’s van deze wandeling.

Locatie Peak 2 Peak Gondola Whistler