South Dakota bezienswaardigheden

South Dakota bezienswaardigheden

South Dakota bezienswaardigheden

Tijdens onze tweede roadtrip door West-Amerika reden we van Denver naar Yellowstone National Park. Onze route liep door de staat South Dakota en we besloten om onderweg zoveel mogelijk bezienswaardigheden te bezoeken. Het overtrof onze verwachtingen en we hadden er gerust nog langer willen blijven. Op deze pagina kan je een overzicht vinden van de mooie locaties die we er ontdekten.

The Mammoth Site

Onze eerste stopplaats was The Mammoth Site in Hot Springs, niet te verwarren met Mammoth Hot Springs. Hier vind je de grootste concentratie mammoeten ter wereld. Je kan er een bezoek brengen aan de overdekte actieve opgravingen en fossielen uit de ijstijd bekijken. De site biedt rondleidingen en educatieve programma’s tijdens de zomermaanden.

Wind Cave National Park

Wanneer je een bezoek aan South Dakota brengt, moet je beslist overwegen om een tussenstop in Wind Cave National Park te maken. Verborgen onder de wuivende grassen en heuvelbossen kan je er een van de langste grotten ter wereld ontdekken.

Je kan er 3 verschillende rondleidingen volgen:

  • Garden of Eden Tour (duurtijd 1 uur)
  • Natural Entrance Tour (duurtijd 1,25 uur)
  • Fairgrounds Tour (duurtijd 1,5 uur)

Wildlife Loop

Wanneer je het Custer State Park bezoekt, moet je zeker de Wildlife Loop Road eens overwegen. De 18 mijl lange route brengt je door open graslanden en heuvels. Afhankelijk van de dag kan je er bizons, pronghorns, muilezel herten, elanden, coyotes, burros, prairiehonden, adelaars, haviken en een verscheidenheid aan andere vogels zien.

Custer State Park

Custer State Park beslaat 71.000 hectare in de Black Hills en herbergt een overvloed aan wilde dieren. Je hebt er alles voor een avontuurlijke vakantie. Je kan er kamperen op de mooiste locaties, wandelen, fietsen, zwemmen, vissen of relaxen. Een tijdelijke vergunning (1-7 dagen) kost $ 20 per voertuig.

Needles Highway

De Needles Highway – een National Scenic Byway – werd voltooid in 1922 en omvat 14 mijl van scherpe bochten, lage tunnels en indrukwekkende granieten torens. Het was een prachtige route met sprookjesachtige uitzichten onderweg.

Needles Highway

Needles Eye Tunnel

Een van de bekendste tunnels die je op de Needles Highway tegenkomt is de ‘Needles Eye Tunnel‘.

Sylvan Lake

Wij ontdekten dit meertje toevallig tijdens onze rit over Needles Highway, niet ver van de Needles Eye Tunnel. Met de bijzondere rotsformaties op de achtergrond lijkt het wel een decor in een Disney Park, maar alles wat je ziet is ongerepte natuur.

Black Hills National Forest

De bergen van het Black Hills National Forest lopen tot 40 mijl voorbij de grens van South Dakota, westwaarts naar Wyoming en beslaan een gebied dat 200 mijl lang en 65 mijl breed is. Je kan er ruige rotsformaties, canyons, graslanden, beekjes, meren en unieke grotten bewonderen.

Mount Rushmore

Mount Rushmore is zonder twijfel een van de bekendste bezienswaardigheden in Amerika. Dit moet je uiteraard gezien hebben! Het was een geweldige ervaring om op deze mooie locatie de berg met presidenten te aanschouwen!

Crazy Horse

Crazy Horse Memorial is gelegen in het hart van de prachtige Black Hills. Het moet ooit het grootste beeldhouwwerk ter wereld worden.

Wall Drug Store

Het is moeilijk te geloven dat de Wall Drug Store begonnen is door bezoekers te lokken met de belofte van gratis ijswater… Ondertussen is het een van de meest bekende toeristische attracties in South Dakota!

Badlands National Park

De ruige schoonheid van de Badlands heeft indruk gemaakt op ons. We wisten niet wat te verwachten toen we naar dit park reden, maar het was best wel indrukwekkend om de (som prachtig gekleurde) geologische formaties te zien!

Ben Reifel Visitor Center

Dit bezoekerscentrum is een mooie stopplaats in het Badlands National Park. Je kan er met parkwachters praten, museumexposities verkennen, het Fossil Preparation Lab bekijken of de boekwinkel van de Badlands Natural History Association bezoeken. Tijdens ons bezoek kon je er ’s avonds zelfs naar de sterren gaan kijken.

Big Thunder Gold Mine

Op zoek naar een leuke activiteit voor je kids? Bij de ‘Big Thunder Gold Mine‘ kan je zelf goud pannen. Misschien een beetje toeristisch, maar wij vonden het best wel leuk. We begonnen zelfs een beetje symptomen van goudkoorts te vertonen… 😉

Rapid City

We verbleven ook een nachtje in Rapid City en gingen er een avondje door de winkelstraten slenteren en iets eten in een gezellig restaurant.

The Journey Museum

Het Journey Museum and Learning Center is een van de meer unieke musea om niet alleen de geschiedenis van de Black Hills te ervaren, maar ook de Indiaanse cultuur.

Onze route door South Dakota

Zoals ik al schreef waren we onderweg naar Yellowstone National Park in Wyoming. We vertrokken in Denver, waardoor onze route door South Dakota liep. Op de kaart hieronder kan je de route bekijken die we volgden tussen de verschillende bezienswaardigheden. Het is dus zeker niet de snelste route 😉