Mammoth Hot Springs Boardwalk

Mammoth Hot Springs Boardwalk

Mammoth Hot Springs Boardwalk

We hebben al heel wat vlonderpaden bewandeld in de wereld, maar de ‘boardwalk’ bij Mammoth Hot Springs hoort zeker tot mijn favoriete paden. Op deze pagina kan je enkele foto’s terugvinden van onze wandeling door het landschap dat op sommige momenten zelfs buitenaards leek!

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park heeft veel bezienswaardigheden die je moet gezien hebben. Je moet het park echter niet verlaten zonder een bezoek aan Mammoth Hot Springs! Dit indrukwekkende hydrothermale gebied heeft misschien geen hooguitstotende geisers, maar het heeft wel een van ’s werelds grootste collectie warmwaterbronnen met terrassen.

De vlonderpaden zijn samen 2.8 kilometer lang met een hoogteverschil van zo’n 90 meter (300 voet) en brengen je langs fantastische natuurfenomenen.

Upper en lower Terraces

Onderweg zie je opvallende plekjes zoals Canary Spring, Minerva Terrace, Palette Spring en Liberty Cap. De houten wandelpaden zijn toegankelijk vanaf een parkeerplaats bij de Upper Terrace Loop Drive naast het Main Terrace Overlook of vanaf een parkeerplaats bij de Lower Terraces bij Liberty Cap, een slapende warmwaterbron.

Buitenaards landschap

Ik kan het landschap moeilijk vergelijken met andere plaatsen, want dit was de eerste keer dat we zo’n landschap zagen en ervaarden. Het was echt een bijzondere ervaring om hier te wandelen. Je moet het zelf meegemaakt hebben om het unieke gevoel te begrijpen.

Grassy Spring en Canary Spring

We begonnen onze onvergetelijke wandeling vanaf een parkeerplaats langs de Upper Terrace Loop Drive. We volgden het vlonderpad en daalden af naar de Grassy Spring en Canary Spring.

Grassy Spring en Canary Spring
Canary Spring Mammoth Hot Springs
Canary Spring

Lower Terraces – North Trailhead

De wandeling van de Upper Terraces naar de Lower Terraces is sprookjesachtig mooi! Het is echt onmogelijk om dit natuurschoon tot zijn recht te laten komen op een foto. In het echt is het nog 10 keer mooier en indrukwekkender!

1 thought on “Mammoth Hot Springs Boardwalk

Comments are closed.