Een ritje door de Needles Eye Tunnel

Needles Eye Tunnel

Needles Eye Tunnel – Custer State Park

Wanneer je een bezoek aan de staat South Dakota plant, dan moet je beslist ook eens een ritje door het prachtige Custer State Park maken. Naast de sprookjesachtig mooie natuur heb je er ook de legendarische ‘Needles Highway‘ die dwars door het park loopt (SD HWY 87).

De Needles Highway – een National Scenic Byway – werd voltooid in 1922 en omvat 14 mijl van scherpe bochten, lage tunnels en indrukwekkende granieten torens. Op de video hieronder heb ik onze rit door deze tunnel gefilmd.

Eén van de hoogtepunten op deze route (die tijdens de winter niet geopend is) is zonder twijfel de ‘Needles Eye Tunnel’. Deze smalle tunnel, die met een beetje fantasie de vorm van een naald heeft,  brengt je tussen 2 gigantische granieten muren.

Needles Eye Tunnel

Needles Highway Scenic Overlook

Tijdens onze rit over de South Dakota Highway 87 hielden we even halt bij de Needles Highway Scenic Overlook. Hier kan je de ingang van de tunnel goed zien liggen. De vorm van de omgekeerde naald (met de oog waar je door rijdt) kan je aan de andere kant van de tunnel duidelijk herkennen.

Ingang Needles Eye Tunnel

De tunnel wordt steeds smaller wanneer je er door aan het rijden bent. Met een gewone auto kan je er echter gemakkelijk door, al heb je soms wel het gevoel dat je slechts enkele millimeters ruimte hebt. Maar zoals je op dit Youtube filmpje kan zien rijden er zelfs bussen door. Deze hebben dan wel letterlijk slechts enkele millimeter plaats!

Needles Eye Tunnel Custer State Park

Best even kijken of er geen tegenliggers de tunnel inrijden.

Needles Eye Custer State Park

Locatie

Op deze Google Map kan je de exacte locatie van de Needles Eye Tunnel terugvinden.

In deze tunnel rij je ‘door het oog van de naald’.

Needles Eye Tunnel South Dakota Highway 87

Sylvan Lake

In de buurt van de Needles Eye Tunnel kan je nog een prachtig meertje terugvinden. Wij hielden tijdens onze rit over South Dakota Highway 87  even halt bij Sylvan Lake om onze benen te strekken en te genieten van de indrukwekkende natuur.

Wolken boven Sylvan Lake

 

4 thoughts on “Een ritje door de Needles Eye Tunnel

Comments are closed.