Mount Rushmore National Memorial

Waar ligt Mount Rushmore

Mount Rushmore

Als kind waren er verschillende dingen uit Amerika die tot mijn verbeelding spraken. Het Vrijheidsbeeld in New York, de Alcatraz gevangenis in San Francisco, de Big Sherman in Sequoia National Park en Mount Rushmore in South Dakota zijn enkele voorbeelden.

Deze stonden dan ook al jaren op mijn bucket list en het was een geweldig moment toen ik voor de ingang van het Mount Rushmore National Memorial stond.

Mount Rushmore National Memorial

Mount Rushmore

13000 SD-244

Keystone, SD 57751

Entrance to Mount Rushmore

We hadden er al een geweldige dag in Custer State Park op zitten toen we onze Jeep parkeerden aan de ingang van deze wereldberoemde bezienswaardigheid. We volgden het wandelpad van de parking naar de ingang en voor we het wisten zagen we de berg met de hoofden van de presidenten.

Mount Rushmore National Memorial Inkom

Het was toch wel een speciaal moment toen ik richting het Grand View Terrace aan het wandelen was. Ik had dit beeld al honderden keren gezien in boeken en op televisie, maar nu ik er zelf stond leek het haast surreëel.

Mount Rushmore South Dakota

Grand View Terrace

Aan het einde van het wandelpad met de vlaggen kan je het ‘Grand View Terrace’ vinden. Hier namen we plaats op een muurtje met een mooi zicht op Mt. Rushmore.

Mount Rushmore Grand View Terrace

We zaten in het avondzonnetje dat nog behoorlijk wat warmte gaf. Wat een heerlijk moment! Ondanks er nog heel wat volk rond liep, was het er vrij stil waardoor we in alle rust konden genieten. De heerlijke frisse lucht deed ons een beetje aan onze vakanties in Oostenrijk denken, evenals het landschap in de omgeving.

Mount Rushmore bezoeken

Het is moeilijk om het gevoel te beschrijven dat we hadden, maar deze plek heeft iets bijzonders. We zaten met ons drietjes op het muurtje en staarden naar de berg voor ons. We beseften maar al te goed dat we deze vanaf morgen weer enkel of foto kunnen aanschouwen. Misschien zou het wel de enige en laatste keer in ons leven zijn dat we dit legendarische monument in het echt zien.

Waar ligt Mount Rushmore

Pas toen de zon achter de horizon was verdwenen beslisten we om terug naar de auto te wandelen, want we hadden nog een hele rit naar ons hotel in Rapid City voor de boeg.

Presidenten Mount Rushmore

Bye bye Mount Rushmore! Wanneer we ooit nog eens in South Dakota geraken komen we zeker terug!

Hoofden van presidenten in berg Amerika

Mount Rushmore bezoeken