Abdijtoren Sint Truiden – uitkijkplatform

Abdijtoren Sint-Truiden

Abdijtoren Sint Truiden

Voor mijn blogserie over uitkijktorens in België bracht ik vandaag een bezoek aan de abdijtoren in Sint-Truiden. Wegens de Corona maatregelen kon ik helaas niet op de toren, maar hier alvast enkele foto’s die ik beneden gemaakt heb. Foto’s van het panorama volgen binnenkort!

De abdijtoren is één van de verschillende plaatsen in de omgeving waar je weg kan dromen bij een ongelooflijk uitzicht. Vanaf de Grote Markt kan je al een glimp opvangen van de torenruïne.

Om de abdijtoren te beklimmen heeft men een trap met 196 treden geplaatst. Deze brengt je zowel langs de buitenzijde als in de toren naar het uitkijkplatform op het dak. Onderweg zijn er vijf rust- en ervaringsplatforms, waar je kan genieten van een adembenemend panorama over stad en streek.

Locatie Abdijtoren

De abdijtoren ligt in de Diesterstraat 1, in de buurt van de Groenmarkt. Parkeren in de buurt kan je op de Grote Markt (wanneer er geen markt is) of bij parking Veemarkt.

Nog meer uitzichtpunten in de buurt

Naast de abdijtoren van Sint-Truiden zijn er nog andere plaatsen in de buurt waar je kan wegdromen bij een mooi uitzicht. Uiteraard ga ik deze ook nog allemaal bezoeken en het fotoverslag op mijn site plaatsen.

  • Viersprong Nieuwenhoven, Engelbamp, Nieuwerkerken.
  • Honsberg Zepperen, kerselaarstraat.
  • Panoramabassin Romeinse weg, Velm.
  • Uitzichtpunt de Galg, Helshoven.

Thema uitstapjes

Vond je het leuk op de uitkijktoren? Op mijn pagina met thema uitstappen en vakanties kan je nog veel meer gelijkaardige locaties en activiteiten vinden.

2 thoughts on “Abdijtoren Sint Truiden – uitkijkplatform

Comments are closed.