Custer State Park

Custer State Park

Op onze route van Denver naar Yellowstone National Park hebben we heel wat mooie plaatsen ontdekt. Het Custer State Park in de staat South Dakota was er een van. Het was een prachtig stukje natuur, dat ik graag met je deel in dit korte fotoverslag.

Ingang Custer State Park

Welcome to Custer State Park

Omdat het een State Park is, was onze National Park Pass niet geldig. We betaalden dus $20 voor onze onvergetelijke rit door dit park. Met dit ticket krijg je tot 7 dagen toegang in het park.

Custer State Park inkom prijzen

Wildlife Loop Road

Wanneer je dit park bezoekt, moet je zeker de Wildlife Loop Road eens overwegen.

Custer State Park Route

De 18 mijl lange ‘Wildlife Loop Road’ brengt je door open graslanden en met dennen gespikkelde heuvels. Afhankelijk van de dag kan je er bizons, pronghorns, muilezel herten, elanden, coyotes, burros, prairiehonden, adelaars, haviken en een verscheidenheid aan andere vogels zien.

Wildlife loop Custer State Park

Zoveel diersoorten hebben we nog niet veel op één locatie gevonden. Als je echt gaat om dieren te spotten, adviseer ik je om ’s morgens heel vroeg te vertrekken. Wij bezochten eerst het Wind Cave National Park, waardoor we eigenlijk wat laat waren om veel dieren te spotten.

Bisons langs de weg Custer State Park

Wildlife Station Visitor Center

Langs de Wildlife Loop Road kan je het Wildlife Station Visitor Center vinden. Hier kan je informatie verkrijgen waar er recent dieren gespot zijn en waar de bizons zich (ongeveer) bevinden.

Wildlife Station Visitor Center

Het is zeker de moeite om binnen een kijkje te nemen.

Wildlife Station Visitor Center Bisonkop tegen muur

Na een korte tussenstop reden we verder door dit mooie natuurpark.

Wilde dieren in Custer State Park

Onderweg genoten we van de medley van kleurrijke wilde bloemen en grassen. Het prachtige landschap veranderde voortdurend tijdens onze rit.

Mooie wildbloemen in Amerika
Met oude pickup door Custer State Park in South Dakota

Coolidge General Store

Bij deze leuke Cooldige General Store stopten we om wat souvenirs en eten te kopen. We picknickten er op een bankje in een nabijgelegen grasperk. Heerlijk!

Winkel in Custer State Park

Needles Highway

Ken je die pittoreske ritten waarbij je voortdurend wil stoppen om foto’s te maken? Nu, dat is precies wat het is om op de Needles Highway in South Dakota te rijden. Je kan er gekke rotsformaties en epische landschappen in de Black Hills bewonderen.

Needles Highway South Dakota

Neem zeker je tijd als je deze weg door het Custer State Park neemt, dus wees niet gehaast. Vertragen en genieten van het landschap is de boodschap.

Gemiddeld is de maximumsnelheid er zo’n 25 mijl per uur. Geef jezelf minstens 45 tot 60 minuten om de volledige 14 mijl te rijden. Op deze route kom je dan ook voornamelijk toeristen tegen.

Needles Highway

Needles Eye Tunnel

Een van de hoogtepunten (letterlijk en figuurlijk) was zonder twijfel de Needles Eye-tunnel op Needles Highway.

Needles Eye Tunnel

Sylvan Lake

In de buurt van de Needles Eye Tunnel hielden we even halt bij het wondermooie Sylvan Lake.

Sylvan Lake Day Use Area
Sylvan Lake South Dakota
Sylvan Lake in Custer State Park

1 thought on “Custer State Park

Comments are closed.