GeoTour(isme) in Limburg

GeoTour Limburg België

GeoTour(isme) in Limburg?

Mijn dochter en ik zouden graag eens een GeoTour uitwerken in Limburg. We kunnen hiermee het voorbeeld van Knokke volgen en de tweede officiële GeoTour bestemming in België worden.

Geocaching is een activiteit die door miljoenen mensen wereldwijd uitgeoefend wordt. Een GeoTour combineert het beste van 2 werelden: geocaching én toerisme.

Waar in Limburg?

Welke stad of gemeente in Limburg wil er samen met ons een GeoTour uitwerken? We hebben heel wat creatieve ideeën om de geocachers op een avontuurlijke wijze kennis te laten maken met het gastvrije Limburg.

Waarom?

Zelf reizen we graag en we gaan dan soms ook op jacht naar geocaches op de locaties waar we verblijven. We hebben al verschillende keren ervaren dat dit een unieke en leerrijke manier is om een streek te ontdekken. We zijn er van overtuigd dat dit ook het toerisme in Limburg een extra duwtje in de rug kan geven.

Zeker voor kinderen is het een heel leuke manier om met behulp van hun smartphone onze prachtige provincie te verkennen.

Voorbeeld van live video delen op Instagram

Hoe?

Als we een geïnteresseerde partij vinden zullen we samen contact opnemen met geocaching.com en een geweldige GeoTour opstellen.

Samen met de toeristische dienst (en misschien enkele lokale geocachers) kunnen we een GeoTour uitwerken waarbij verschillende geocaches verstopt worden. Dit uiteraard met het nodige respect voor de natuur en de omgeving.

Geocach Zonhoven Kapel ten Eikenen

Wat?

We kunnen verschillende soorten geocaches verstoppen en dit combineren met een mooie wandeling die de toeristen langs mooie plekjes en interessante bezienswaardigheden brengt.

Geocaching in Limburg

Vind je dit een leuk idee?

Zie jij een officiële GeoTour in Limburg wel zitten? Kan jij helpen om dit te realiseren? Alle hulp is welkom! Deel dit idee dan zeker met professionals uit de toeristische sector. Alvast bedankt!

Wat is Geocaching?

Heb je nog nooit van geocaching gehoord? In deze video maak je in een minuut kennis met deze leuke activiteit.