Tremosine sul Garda

Tremosine sul Garda

Een fotoverslag van onze rit naar Pieve di Tremosine.

Het is zonder twijfel een van de mooiste routes die ik al gereden heb aan het Gardameer. De rit van Limone sul Garda naar Pieve di Tremosine loopt langs de grillige westoever van het meer. De weg brengt je via verschillende bochten en tunneltjes tot ver boven het Gardameer.

Een van de hoogtepunten vind ik de Brasa Schlucht, een smalle kloof die ons een beetje doet denken aan de Needles Eye Tunnel in het Custer State Park. Binnenkort deel ik meer foto’s van de Brasa Schlucht.

Mooie route aan het Gardameer

Cipressen

Naast de prachtige route, die tegen de steile rotsenwand aangelegd is, staan er statige cipressen. Wanneer we onderweg even halt hielden om van het uitzicht te genieten, zagen we dit gedeelte van de weg onder ons liggen. Mooi toch, nietwaar?

Route naar Tremosine sul Garda

Het is gewoon prachtig om die kleine dorpjes in het heuvelachtige landschap te zien liggen met het Gardameer op de achtergrond.

Tremosine aan het Gardameer

Comune di Tremosine

Na een onvergetelijke rit door onverlichte tunnels, een smalle kloof en heel wat bochtenwerk, kwamen we bij de openbare parkeerplaats. Vanaf hier was het maar een klein stukje wandelen tot in het kleine centrum van Pieve.

Parking Tremosine

Het Gardameer zoals wij het leuk vinden

Het leek wel of de tijd er heeft stilgestaan. Tijdens ons bezoek was het er ook heerlijk rustig, zeker in vergelijking met de drukte langs de oevers van het Gardameer. Dit zijn nu de plekjes waar wij naar op zoek gaan tijdens onze vakanties.

Gezellig stadje aan het Gardameer

Griezelterrassen

In Pieve heb je ook de zogenaamde ‘griezelterrassen van het Gardameer’ liggen. Vanaf deze ‘zwevende’ terrassen heb je een geweldig panorama over het Gardameer. Binnenkort schrijf ik hier een apart artikel over.

Pieve di Tremosine
Een prachtige route naar Tremosine sul Garda
Het uitzicht vanaf het griezelterras

Het kerkje van Pieve

Kerkje van Tremosine

1 thought on “Tremosine sul Garda

Comments are closed.