3 bijzondere gebouwen aan het Gardameer

santuario di montecastello in Tignale

3 bijzondere gebouwen aan het Gardameer

Rondom het Gardameer in Italië liggen er enorm veel bezienswaardigheden, waaronder heel wat gebouwen. Op deze pagina kan je 3 gebouwen vinden die een bijzondere indruk hebben nagelaten op mij. Dit meestal door de combinatie van het gebouw zelf en de ligging ervan.

Santuario Madonna della Corona

In Spiazzi kan je een kerkje vinden dat op een wel heel bijzondere locatie gebouwd is. Het heiligdom ‘Madonna della Corona’ ligt tegen een steile rotswand, die zelfs binnen een deel uit maakt van het gebouw. Wil je graag meer weten over deze bijzonder locatie? Lees dan hier het verslag van ons bezoek aan Madonna delle Corona.

Kerkje tegen de rotsen aan het Gardameer

Madonna delle Corona Gardameer - kerk tegen rots

Locatie

Op onderstaande Google Map kan je de exacte locatie vinden.

 

Santuario di Montecastello

Nog zo’n mooi gebouw op een bijzondere locatie is het ‘Santuario di Montecastello’. Dit heiligdom kan je in Tignale vinden. Je kan er genieten van de rust en een adembenemend panorama. Bij helder weer kan je er bijna het volledige Gardameer zien liggen.

santuario di montecastello

Santuario di Montecastello in Tignale

Locatie

Wil je dit mooie gebouw op de hoogvlakte van Tignale ook eens bezoeken? Op onderstaande Google Map kan je de exacte locatie vinden. Hou rekening met prachtige, maar bochtige wegen onderweg.

Vittoriale degli Italiani

In het stadje Gardone Riviera kan je een heel bijzonder gebouw met bijhorende tuin bezoeken. Op het domein van een excentrieke Italiaanse dichter kan je bijvoorbeeld een mausoleum, een openlucht theater, een boot en nog veel meer curiosa bewonderen.

Lees voor meer info het verslag van ons bezoek aan Vittoriale degli Italiani of bezoek de officiële website www.vittoriale.it.

Uitzicht Il Vittoriale Gardone Riviera

Il Vittoriale gevel huis en museum

Il Vittoriale degli Italiani in Gardone Riviera

Locatie

Op de kaart hieronder zie je de exacte ligging in het stadje Gardone Riviera.