Coral Reef State Park – Glassbottom Boat Tours

John Pennekamp Coral Reef State Park Florida

Glassbottom Boat Tours

Tijdens onze 10-daagse rondreis door de staat Florida bezochten we het John Pennekamp Coral Reef State Park.  Wij gingen er om te genieten van het uitzicht op de koraalriffen in een boot met glazen bodem.

Als het voor jou wat actiever mag kan je er ook een kijkje nemen door te duiken of te snorkelen. Kanovaren en kajakken door de wateren van het park zijn ook populaire activiteiten.

John Pennekamp Key Largo

Boat Tours

Wanneer je zeker wil zijn van een plaatsje op de boot kan je best op voorhand je tickets reserveren. Je kan ze dan afhalen in dit winkeltje.

John Pennekamp Coral Reef State Park

John Pennekamp Coral Reef State Park

Dit onderzeese natuurpark in Florida kan je terugvinden in Key Largo. Het exacte adres:

102601 Overseas Hwy, Key Largo, FL 33037
pennekamppark.com
+1 305-451-6300

2 1/2 Hour Tour

Zodra we onze tickets ontvangen hadden wandelden we naar de vertrekplaats van de boot. Om 3:05 PM moesten we verzamelen aan het haventje.

Boot met glazen boot koraal tickets

Form line behind this sign

Toen we ter plaatse kwamen stonden er al enkele toeristen te wachten op de aangegeven plaats. Vervolgens dat er mensen bij kwamen werd de rij langer. Iedereen schoof gewoon rustig aan in de rij.

Glassbottom Boat Tours Form line

Spirit of Pennekamp

Niet veel later zagen we de boot het haventje binnenvaren.

Glassbottom Boat Tours Florida

Zodra de vorige groep de boot verlaten had mochten wij aan boord.

Spirit of Pennekamp

Een 15-tal minuutjes later vaarden we door de mangroves richting de koraalriffen. Onderweg zagen we heel wat kajakkers de mooie omgeving verkennen.

Mangrove Florida

Na een rustig tochtje op het rustige water kwamen we nu in de oceaan. De kapitein waarschuwde ons voor hogere golven en opspattend water.

Boot met glazen bodem Florida

Onderweg zagen we nog enkele kleine eilandjes.

John Pennekamp Coral Reef State Park

Zodra we uit de mangroves waren begon de boot te versnellen. Nu vaarden we full speed naar de koraalriffen. We schuilden achter de kajuit om niet nat te worden. Enkele kinderen deden juist het tegenovergestelde en probeerden zoveel mogelijk water over hun te krijgen.

Koraalriffen bezoeken in Florida

Met de boot koraalriffen bezoeken in Florida

Het water rondom ons had alle tinten blauw. Dit was geweldig mooi! Ik dacht altijd dat de foto’s uit de vakantiebrochures gefotoshopt waren, maar deze kleuren waren dus echt zo intens.

Blue Ocean

De kapitein navigeerde de boot tot boven de koraalriffen en vervolgens mochten we afdalen in het ruim van de boot. Voor we plaats namen rond de glazen bodem kregen we nog wat instructies. Voornamelijk enkele afspraken wat je moet doen wanneer je zeeziek zou worden.

De boot lag nu stil en ging door de golven stevig op en neer.

Boot met glazen bodem waar je de koralen kan zien

De gids aan boord gaf uitleg over de koralen en vissen die we onder de boot zagen. Tussen de vensters zie je nummers staan die de gids gebruikt om snel de juiste locatie aan te geven.

John Pennekamp Coral Reef State Park Florida

Een half uurtje later was het tijd om terug te varen. Het einde van een leuke en leerrijke uitstap.

Mangroves Florida

John Pennekamp boottocht

1 thought on “Coral Reef State Park – Glassbottom Boat Tours

Comments are closed.