Schelpen zoeken op Sanibel Island

Schelpeneiland Sanibel Florida

Schelpeneiland Sanibel in Florida

Bij het plannen van onze 10-daagse rondreis door Florida hadden we heel wat leuke dingen op onze bucket list geplaatst.  Schelpen zoeken op Sanibel Island was er een van. Sanibel Island ligt aan de westkust van Florida, tussen Fort Myers en Naples.

Persoonlijk vond ik het een van de mooiste locaties die we tijdens ons bezoek aan Florida bezocht hebben. Mooie witte stranden, palmbomen, leuke restaurantjes, en veel schelpen natuurlijk…

Schelpen rapen in Florida

Meer dan 250 verschillende soorten

En met veel schelpen bedoel ik dan ook héél veel. Op de officiële website van Sanibel-Captiva ontdekten we dat er meer dan 250 verschillende soorten schelpen te vinden zijn.  Omdat schelpen een belangrijke rol spelen in het ecosysteem van het eiland mag je niet zomaar alle schelpen rapen of meenemen. Informeer je dus goed!

Wij genoten voornamelijk van het ontdekken van de verschillende soorten en plaatsten ze daarna netjes terug.

Schelpen zoeken in Florida

Schelpen zoeken

Ons verblijf op dit eiland stond dus voornamelijk in het teken van schelpen. Eigenlijk was het maar een korte tussenstop op onze route naar Everglades National Park. Zodra we op dit eiland waren, hadden we echter meteen spijt dat we slechts één nachtje geboekt hadden. Het was er zo mooi en rustig, dat we er gerust enkele dagen langer hadden kunnen blijven! Dit was het Florida zoals we het ons voorgesteld hadden.

Sanibel Lighthouse Beach Park

Sanibel Lighthouse Beach Park

De stranden aan de kant van de Golf van Mexico zijn uitstekende plekken om schelpen te zoeken. Vanaf het Lighthouse Beach Park tot North Captiva.  Deze stranden zijn een bijna onuitputtelijke bron van schelpen omdat ze constant gevoed worden vanuit de Golf van Mexico en het Caribisch gebied.

Onze eerste stopplaats was het strand aan het Sanibel Lighthouse Beach Park. Op dit mooie, brede strand vonden we heel wat verschillende soorten. We waren er niet alleen, maar zoals je op de foto’s kan zien was het er ook helemaal niet druk. Naast enkele zonnekloppers waren het voornamelijk schelpenzoekers die over het strand liepen.

Vuurtoren op Sanibel Island

Over de schelpen wandelen op Sanibel Island

Een schelpenparadijs

Op sommige plaatsen lag er echt een dikke laag schelpen op het strand. Wanneer je met je blote voeten over het strand loopt kan het soms een beetje pijnlijk zijn wanneer je op de scherpe randen van de schelpen trapt. Strandsandalen zijn hier dus wel aan te raden.

De mooiste schelpen vonden we in het ondiepe water of in het begin van het strand, waar ze aanspoelden door de golven.

Sanibel Island, het schelpenparadijs

Er spoelden voortdurend nieuwe exemplaren aan op het strand. We zagen ook verschillende mensen die met schepnetjes dieper in het water gingen. Wanneer zij terug kwamen hadden ze meestal een geweldige vangst!

Schelpen eiland Sanibel Florida

Maar ook wij vonden mooie exemplaren. Het was ons dan ook voornamelijk om het plezier te doen. Het is best wel ontspannend om schelpen te zoeken in het zonnetje, op een wit strand met palmbomen op de achtergrond.

Mooie schelpen in Florida

Zeester

En we zagen niet alleen mooie schelpen tijdens onze strandwandeling. Ook zeesterren, vissen en zelfs dolfijnen die op slechts enkele meters van ons zwommen!

Zeester op het strand in Florida - Sanibel Island

Dit egelvisje was, samen met de duizenden schelpen, ook op het strand aangespoeld. Helaas had dit visje het niet overleefd.

Egelvis Florida Sanibel strand

Na een lange strandwandeling besloten we ons geluk op een ander plekje te wagen. We reden richting Captiva, waar we stopten bij het Blind Pass Park.

Blind Pass Park

Ook op dit strand vonden we heel wat mooie schelpen. Het was ondertussen al avond, waardoor de meeste mensen naar huis waren. We liepen er zo goed als alleen.

Schelpeneiland Sanibel Florida

Overnachten op Sanibel Island

Zoals je wel kan verwachten is Sanibel Island geen goedkope bestemming. Wij hebben zelf ook een tijdje moeten zoeken tot we een betaalbaar adresje vonden.

Wij logeerden bij het Anchor Inn & Cottages, een kleinschalige accommodatie op slechts 3 km van de Sanibel Island Fishing Pier en Lighthouse Beach.

Anchor Inn & Cottages Sanibel Island

Booking.com

Zonsondergang op Sanibel Island

Wanneer je op Sanibel blijft overnachten moet je zeker ook proberen een mooie zonsondergang te bewonderen.

Schelpeneiland Florida

2 thoughts on “Schelpen zoeken op Sanibel Island

Comments are closed.