BloteVoetenPark Brunssum

BloteVoetenPark Brunssum

BloteVoetenPark Brunssum

Op zoek naar een leuk uitje met de kids? Dan is het Blotevoetenpark in Brunssum een aanrader. Wij gingen er op een zonnige zomerdag met de voeten bloot en vonden het park zeker een bezoekje waard. Bekijk hier het fotoverslag.

Park het Plateau & Blote voeten park

Dit park ligt bij ‘Park het Plateau‘ en is gelegen in het Schutterspark in Brunssum, waar je ook het leukste klimbos van Limburg kan vinden. Vanaf de gratis parkeerplaats wandelden we naar de ingang van het blotevoetenpad.

BloteVoetenPark

Ganzepool 9, 6443 WZ Brunssum, Nederland

blotevoetenpark.nl
Blotevoetenpark Brunssum
Blotevoetenpark Brunssum

Dress-code: Blote voeten

Aan het begin van de wandeling kan je je schoenen achterlaten in rekjes, maar er zijn geen lockers die je kan afsluiten. Zodra we in orde waren met de dress-code ‘Blote voeten’, begonnen we aan de wandeling met onderweg verschillende waterpartijen, zandheuvels, steile hellingen, trappen, modder,… Zoals je op de foto’s zal zien, is er voor ieder wat wils. Zijn er uitdagende stukjes die je liever niet doet? Dan is er altijd wel de mogelijkheid om een alternatieve weg te nemen.

Op blote voeten over de vijver

Een van de favoriete plekjes van onze kids was de hindernissenbaan in de vijver. Op sommige plaatsen is de vijver meer dan een meter diep, waardoor je toch wel nat kan worden als even mis loopt… 😉

Blotevoetenpark Brunssum vijver

Hindernisbanen vijver

Wandelen door de modder

Je kan er een lange en korte route volgen. Wij kozen voor de lange route met tal van ‘uitdagingen’ voor je voeten.

BloteVoetenHut

Nadat we onze voeten gewassen hadden bij de voetenwasplaats, was het tijd voor een hapje en drankje op het natuurterras van de sfeervolle BloteVoetenHut.

We namen er een ‘Keuvelplankje Deluxe’.