De Pannewinning in Bolderberg

De Pannewinning in Bolderberg

Bijna een jaar geleden reserveerden we voor de eerste keer een tafeltje bij de Pannewinning in Bolderberg. We maakten er kennis met de keuken van Ronny en Monika. Sindsdien hebben we al verschillende keren genoten van de kookkunst van Ronny. Tijdens de lockdown maakten we ook regelmatig dankbaar gebruik van de afhaalmogelijkheden.

Honger na een fantastische winterwandeling in Stoumont? Op de terugweg even bellen op Monika en ons avondeten was klaar tegen we thuis waren. Hetzelfde ritueel na onze wandeling bij Signal de Botrange… Aan het genieten van een heerlijke herfstwandeling over de vlonderpaden in domein Bovy? Onderweg al dromen van de lekkere gerechten die je slechts een paar kilometer verder kan afhalen…

Een tuinterras

Ondanks we keer op keer genoten hebben van alle afhaalgerechten, keken we toch al weken uit naar de heropening. Zodra de terrassen van de horeca terug open mochten, reserveerden we meteen een tafeltje bij de Pannewinning. We hadden op Facebook gezien dat er een nieuw terras was en dat wilden we uiteraard meteen uittesten!

Genieten van de rust

We hadden geluk! Op de dag van onze reservatie was het zonnetje van de partij waardoor we de perfecte omstandigheden hadden voor een etentje op het tuinterras. Zodra we plaats hadden genomen aan de lange houten tuintafel voelden we ons meteen thuis. Niet alleen door de warme ontvangst door Ronny en Monika, maar ook door de rust in de zonovergoten tuin.

Fietsers en wandelaars welkom!

Het terras is ook geopend voor fietsers en wandelaars die er even willen rusten, genieten van de zon, een glaasje drinken of een hapje eten terwijl hun kinderen spelen op het springkasteel. De Pannewinning ligt vlakbij de fietsknooppunten 93, 94 en 302 van het fietsroutenetwerk in Limburg. Ben je in de buurt? Dan is een kleine omweg zeker de moeite waard!

Tuinkamer & overdekt terras

Tijdens onze eerste kennismaking met de Pannewinning was er alleen nog maar de gezellige tuinkamer met open haard en een klein terras, waar we toen onze aperitief in de avondzon konden nuttigen. Ondertussen is dit terras volledig overdekt, zodat je ook bij minder goed weer kan genieten van de mooie tuin.

Gerechten

Uiteraard gaan we er niet alleen voor de gezelligheid, maar vanzelfsprekend ook voor de heerlijke gerechten. Hieronder alvast enkele foto’s om je te laten watertanden…

Kreeft op de BBQ
Pasta scampi’s zonder room
Gegrilde Simmental Entrecote overbakken met Cheddar cheese, Jalapenos, ui en tomatensaus vergezeld met krieltjes op z’n Spaans en zoute paprika.
Kreeft op de BBQ met pasta
Gamba’s vergezeld met Zuiderse patatjes, look en kerstomaatjes
Zeebaars op vel gebakken met risotto en groene asperges