Hangbrug in Bouillon

Hangbrug Bouillon

Hangbrug in Bouillon

Wie mijn blog volgt, zal ondertussen wel weten dat ik regelmatig op zoek ga naar hangbruggen, vlonderpaden, uitkijktorens en heel wat andere thema’s. Tijdens de Corona crisis mochten we gedurende een bepaalde periode niet buiten België reizen en daarom gingen we maar op avontuur in eigen land. Gedurende een mini roadtrip door de Ardennen bezochten we enkele uitkijktorens, meanders en hangbruggen. Eén van de hangbruggen op onze route was “La passerelle du Moulin de l’Epine” in de buurt van Bouillon.

Acces passerelle

La passerelle de l’Epine

Het was even zoeken voor we deze 55 meter lange hangbrug boven de Semois vonden. Ik had geen adres, maar de locatie van de brug zelf gemarkeerd op Google Maps. Omdat we van bij de ‘Tombeau du Géant’ kwamen, stuurde Google ons langs deze kortste route. Een heel mooie route, maar eigenlijk niet aan te raden met een gewone auto. Een smal en steil boswegje met hoge bermen, waar je best geen tegenligger tegenkomt.

Wil je gemakkelijker met de auto in de buurt van deze hangbrug in Bouillon geraken? Dan kan je best rijden tot bij deze abdij vlakbij Bouillon. Vanaf daar kan je te voet verder.

Hangbrug in Bouillon
Hangbrug boven de Semois in de buurt van Bouillon

Deze loopbrug van 55 m lang, gemaakt van gegalvaniseerd staal en hout, overspant de Semois en vormt een verbinding tussen de wandelroutes Botassart en Corbion. Het is niet een van de hoogste, langste of spectaculairste hangbruggen die we al bezocht hebben, maar zeker een bezoekje waard. Neem zeker voldoende tijd om een van de prachtige wandelingen in de omgeving te maken.

Hangbrug Bouillon
La passerelle de l’Epine
La passerelle de l’Epine Bouillon
La passerelle de l’Epine Bouillon