Uitkijktoren Bouillon

Uitkijktoren Bouillon

Uitkijktoren Bouillon

Tijdens onze zoektocht naar uitkijktorens in België kwamen we ook bij deze uitkijktoren in Bouillon. Als je goed kijkt, zie je vanuit het centrum van dit gezellige stadje de ‘Belvédère’ al staan. Deze toren heeft acht verdiepingen met een totale hoogte van 31m60 en is ook een van de mooiste uitzichtpunten van Bouillon.

Semois Bouillon met op de achtergrond een uitkijktoren

Te voet of met de auto

Ondanks je de toren vanuit het centrum kan zien, is het toch nog een stukje wandelen. Er zijn een aantal mooie wandelroutes die je tot bij de houten toren brengen. Heb je geen zin of tijd om te wandelen? Je kan er ook met de auto geraken, maar de weg er naar toe is in (zeer) slechte staat. Wij probeerden om er via Rue de la Belle Etoile te geraken, maar we zijn halverwege achteruit moeten rijden omdat de kuilen in de weg veel te diep waren voor onze auto. We hebben de laatste 600 meter dan maar te voet gedaan. Eenmaal boven zagen we dat er toch mensen met de auto geraakt waren, maar dan via de Rue de la Bichetour.

Uitkijktoren Bouillon

Belvédère de Bouillon

Na een korte wandelingen stonden bij de voet van dit bijzondere bouwwerk. Enkele foto’s later begon ik aan de 161 treden naar het bovenste platform. Onderweg kon ik al genieten van de mooie omgeving, maar helemaal boven was het 360° uitzicht fantastisch! Aan de ene kant zie je bouillon de Semois die in een ruime meander door het stadje trekt en aan de andere kant de heuvelachtige en dicht beboste omgeving.

Trappen uitkijktoren van Bouillon
Uitzicht vanaf de Belvédère de Bouillon
Panorama bossen Bouillon
Uitzichtpunt Bouillon
Panorama Bouillon