Op zoek naar de mooiste meanders

De mooiste meanders

De mooiste meanders

Sinds ik begonnen ben met daguitstappen, weekends en zelfs volledige roadtrips in functie van een thema, heb ik al heel wat mooie locaties ontdekt. Eén van mijn nieuwste thema’s is ‘meander’, een lus in de loop van een natuurlijke waterloop. Ook hier is de meander geen doel op zich, maar een aanleiding om nieuwe streken te verkennen. Op deze pagina kan je er alvast enkele vinden die jou misschien gaan inspireren voor je volgende bestemming.

De Saarschleife

In Mettlach, een gemeente in de Duitse deelstaat Saarland, heeft de Saar deze vrijwel ronde bocht door het landschap gebaand. Vanaf het uitzichtpunt Cloef in Orscholz heb je een mooi zicht op de Saarschleife. Het mooiste zicht heb je vanaf de uitkijktoren bij het Baumwipfelpfad Saarschleife. Omdat je vanaf de 42 meter hoge toren geen struiken of bomen in het zicht hebt, kan je de bocht in deze rivier dan heel goed zien.

Rochehaut – Frahan

Vanuit het dorpje Rochehaut in de Belgische provincie Luxemburg heb je een fantastisch zicht op een meander in de Semois, die rond het dorp Frahan slingert.

meander semois

Horseshoe Bend

De Horseshoe Bend in Page is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende meanders die we tot nu toe bezocht hebben. Deze moet je met je eigen ogen gezien hebben!

Dead Horse Point

In het oosten van de staat Utah kan je bij Dead Horse Point Overlook een meander van de Colorado River bewonderen. Vanaf dit punt zie je de 600 meter lager gelegen rivier een grote bocht om een rotsplateau maken.