De meander van Frahan

De meander van Frahan

De meander van Frahan

Tijdens onze zoektocht naar de mooiste meanders gingen we uiteraard ook een kijkje nemen in eigen land. Ook bij ons kan je heel wat van die ‘lussen’ in een natuurlijke waterloop vinden. Een van de eerste meanders die we bezochten was de meander van Frahan bij het dorpje Rochehaut. Hier heb je vanaf de weg ‘Route de Alle’ een fantastisch uitzicht op een bocht in de Semois, die rond het dorpje Frahan kronkelt. Men beschrijft het zelfs als één van de mooiste panorama’s van België.

meander semois uitkijkpunt

Panorama de Frahan

Bij de voorbereiding van deze ’thema uitstap’ zag ik dat er verschillende meanders in de omgeving van Bouillon te vinden zijn. De eerste op onze route konden we bewonderen vanaf het ‘Panorama de Frahan’.

Adres: Route de Alle 3, 6830 Bouillon

Je kan er parkeren naast de weg.
Panorama Frahan uitzichtpunt

Genieten van het panorama!

We namen plaats op een van de bankjes om er in alle rust te genieten van het mooie landschap. Het dorp Frahan leek wel een miniatuurdorpje, zo mooi! Het leuke van onze thema-uitstappen is dat we dankzij een bepaald thema (in dit voorbeeld ‘meanders’) locaties en bezienswaardigheden ontdekken waar we anders waarschijnlijk nooit zouden komen. Zo maakten we tijdens ons bezoek kennis met het gezellige centrum van Rochehaut, de heerlijke keuken van La Taverne de Rochehaut en de avontuurlijke ‘laddertjeswandeling’,…

De meander van Frahan
Panorama Frahan

La Taverne de Rochehaut

Ondanks Rochehaut maar een klein dorpje is, zijn er verschillende eetgelegenheden. Wij hebben er lekker gegeten in Taverne de Rochehaut en ook het restaurant ‘Point de vue’ is een aanrader.

La taverne de Rochehaut