Tussenstop Gardameer

Tussenstop Gardameer

Rijd je in twee of meerdere dagen naar het Gardameer of ben je gewoon op zoek naar een leuke tussenstop om even de benen te strekken? Onderaan deze pagina deel ik een overzicht van aan aantal tussenstops die wij al maakten.

Ik ontvang tijdens de zomermaanden enorm veel vragen van vakantiegangers die op zoek zijn naar een hotel, pension of camping onderweg. Helaas kan ik ze niet allemaal beantwoorden, maar ik hoop je hier toch wat inspiratie te kunnen geven. Ik wens je alvast een veilige rit en geweldige vakantie!

Rijd je via Oostenrijk of Zwitserland naar het Gardameer?

Veel hangt natuurlijk af van welke route je neemt. Rijd je bijvoorbeeld via Oostenrijk of Zwitserland naar het grootste meer van Italië?
Verkies je zoveel mogelijk snelwegen of ga je voor de prachtige bergpassen en de toeristische routes?

Wat is je vertrekpunt en eindbestemming?

Ken je een leuke tussenstop halverwege? We zoeken een hotel op zo’n 700 km rijden de eerste dag. Weet je een leuk pension op zo’n 300 km van het Gardameer?

Dit zijn voorbeelden van vragen die ik sowieso niet kan beantwoorden zonder bijkomende informatie. Vertrek je in het noorden van Nederland of zuiden van België? Ga je met de motor, auto, camper of caravan? Het zijn allemaal parameters die er voor zorgen dat jij waarschijnlijk op een andere locatie wil logeren dan mij.

Tussenstop onderweg naar Gardameer in Italië

In het de volgende paragraaf beschrijf ik kort hoe ik te werk ga om een leuke tussenstop te vinden.

Booking.com en Google

Ik zoek altijd alles zelf uit en maak daarvoor dankbaar gebruik van Google en Booking.com. Hoe ga ik te werk?

  • Eerst zoek ik een route met Google Maps. Meestal neem ik de route die Google voorstelt als basis.
  • Zodra ik weet hoeveel kilometer de rit in totaal ongeveer zal zijn, bepaal ik op welke afstand ik wil overnachten voor een tussenstop. Bijvoorbeeld na x km rijden van thuis of x km voor de eindbestemming.
  • Vervolgens kijk ik of er in de buurt van deze potentiële tussenstop leuke bezienswaardigheden liggen. Is dit niet het geval? Dan pas ik mijn route een beetje aan tot ik iets gevonden heb dat we de moeite vinden.
  • Tenslotte open ik booking.com en zoek ik via de kaartweergave. Je ziet dan in één oogopslag verschillende accommodaties, inclusief de beschikbaarheid en prijs per nacht voor de opgegeven periode.
  • Nu moet je alleen nog heel wat accommodaties gaan vergelijken op prijs, locatie en kwaliteit. Daar kruipt best heel wat tijd in zoals je zal merken!

Tussenstops via Duitsland en Oostenrijk

Als je via Duitsland rijdt zijn er, afhankelijk van waar je vertrekt, verschillende routes mogelijk. Je zal even moeten opzoeken of een van onderstaande tips op jouw route ligt.

Rothenburg ob der Tauber

Persoonlijk vind ik Rothenburg ob der Tauber die ideale tussenstop voor onze terugreis. Dit prachtige stadje ligt op zo’n 600 km van het Gardameer.

Rothenburg ob der Tauber
Booking.com

Fernpass

Een heel populaire tussenstop onderweg naar het Gardameer is de omgeving van de Fernpass. Je logeert er (afhankelijk van je bestemming aan het meer) op zo’n 350 km van het mooie Lago di Garda.

Je vindt er heel wat ‘zimmer frei’, hotels en campings waar je één nacht kan logeren.

Overnachten aan de Fernpass
Booking.com

Tussenstops via Zwitserland

Freiburg im Breisgau

Als je route door Duitsland en Zwitserland loopt is er een kans dat je langs Freiburg rijdt. Dit stadje wordt beschouwd als de feitelijke hoofdstad van het Zwarte Woud en ligt op zo’n 600 km van het Gardameer.

Tussenstop Gardameer - Freiburg im Breisgau
Booking.com