Pier 39 in San Francisco

Pier 39

Pier 39 in San Francisco

Wanneer je in San Francisco bent is een bezoek brengen aan de toeristische attractie ‘Pier 39’ een van dingen die je volgens mij eens moet gedaan hebben.

Op deze wereldberoemde pier zijn er verschillende winkels en restaurants. Wij hebben er iets gegeten in het Fog Harbor Fish House. Je kan er bijvoorbeeld ook een Bubba Gump restaurant vinden, een van onze vaste tradities wanneer we in Amerika zijn.

Pier 39

Verder kan je er ook genieten van straatmuzikanten en straattheater. Wij woonden er een leuke voorstelling van een getalenteerde straatartiest bij. Voor de kinderen valt er ook heel wat leuks te beleven zoals deze draaimolen. Op het einde van de pier was er ook een snoepwinkel met een enorm aanbod aan soorten en smaken.

Pier 39 kermismolen

Tijdens ons bezoek was er een gezellige drukte.

Pier 39 winkels

Pier 39 in San Francisco

Alcatraz Island

Op het einde van Pier 39 heb je een mooi uitzicht op Alcatraz Island, een van dé bezienswaardigheden in San Francisco die je moet gezien hebben!

Enkele tips:

  • Boek zeker tijdig je tickets, want anders loop je het risico geen plaats meer te hebben
  • Wij vonden de Alcatraz Island Cellhouse Audio Tour heel leuk en leerrijk. Het geeft een extra dimensie aan je bezoek.

zeeleeuwen die op pontons bij de jachthaven liggen

Pier 39 is verder ook bekend om zijn kolonie Californische zeeleeuwen die er regelmatig liggen te relaxen op de pontons. Zoals je op de foto kan zien vielen er tijdens ons bezoek slechts enkele te spotten helaas.

zeeleeuwen die op pontons bij Pier 39 ligge

Liefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het Aquarium of the Bay of zelfs walvissen gaan spotten. Wij bezochten het aquarium niet omdat we al een bezoek aan het Monterey Bay Aquarium op onze planning hadden staan.

Walvissen zien in San Francisco

Op de pier liggen er natuurlijk ook heel wat souvenirwinkeltjes zoals “The Cable Car Store”.

Winkel The Cable Car Tours op Pier 39

Locatie

De pier bevindt zich in het oosten van het Fisherman’s Wharf-gebied. Vanop de pier zijn en Alcatraz Island en de Golden Gate Bridge goed te zien.

Pier 39 is gemakkelijk bereikbaar met de tram of bus. Wij namen de “Hop On Hop Off” bus. Deze laatste brengt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden in San Francisco.