Maligne Canyon

Maligne Canyon

Maligne Canyon

Maligne Canyon is de diepste kloof in het Jasper National Park, met op bepaalde punten een diepte van meer dan 50 meter. Tijdens onze roadtrip door Canada verkenden we dit natuurlijke monument door een mooie wandeling langs de rivier. Onderweg waren er zes bruggen om verschillende punten van de kloof over te steken.

Second Bridge

Het eerste gedeelte van de wandeling, tussen de Maligne Canyon Parking en de ‘second bridge’ waren er tamelijk veel wandelaars. De ‘Second Bridge’ is het hoogste punt van de kloof en staat meer dan 50 meter boven het water. Vanaf de derde brug was het opvallend rustiger en naarmate we de zesde brug naderden, wandelden we er haast alleen.

In de buurt van de Third Bridge is er een spectaculaire waterval te zien die zorgt voor het perfecte fotomoment tijdens de wandeling.

Wandelen in de Maligne Canyon Alberta
Fifth Bridge

Athabasca River loop

Tot de vijfde brug volgden we het Maligne Canyon Trail en daarna de ‘Athabasca River Loop‘ richting de ‘sixth bridge’. Aan onze linkerzijde liep de Maligne River die een stukje verder, ter hoogte van de zesde brug, in de Athabasca River stroomt.

Rivier Maligne Canyon
Wandeling in Maligne Canyon

Historic Bridges

De eerste originele brug over de canyon werd in 1914 gebouwd. Al vlug volgde er een tweede brug en tegen 1928 waren er 6 bruggen over de canyon.

Historische bruggen Maligne Canyon

Sixth Bridge

We volgden de ‘Athabasca River Loop’ (wandeling nr. 7) gedurende 1.7 km tot aan de Sixt Bridge.

Canyon Trail Maligne Canyon

Hangbrug

We wandelden over de hangbrug en maakten enkele foto’s van dit bouwwerk in Jasper National Park.

Sixth Bridge Maligne Canyon
Sixth Bridge Maligne Canyon

We kozen ervoor om via een andere weg terug te keren naar het beginpunt van de wandeling. Ter hoogte van de Sixth Bridge volgden we een wandelpad tegen de heuvel op. Na een stukje klimmen, liep het wandelpad evenwijdig met Athabasca River Loop door de bossen.

Wandelingen Maligne Canyon

Vanaf het wandelpad hadden we soms een mooi panorama over de omgeving. Een stukje verder daalde het mooie wandelpad terug tot bij het Maligne Canyon Trail.

Maligne Canyon Wilderness Kitchen

Het begon al te schemeren toen we de laatste meters van onze wandeling langs de kloof maakten. Onderweg kwam er ons een overheerlijke BBQ-geur tegemoet. In de buurt van de parking lag er het gezellige restaurant ‘Maligne Canyon Wilderness Kitchen‘.

Geïnspireerd door dit natuurlijk iconisch monument met een rijke geschiedenis, serveren ze er een heerlijk menu met gerookte en pittig gekruide vlees- en visgerechten. We konden dus niet anders dan er een tafeltje te reserveren…

Maligne Canyon Wilderness Kitchen

1 thought on “Maligne Canyon

Comments are closed.