Uitkijktoren Tommelen

Uitkijktoren Tommelen

Uitkijktoren Tommelen

Het leuke van mijn ‘Thema uitstappen‘ is dat ik mezelf voortdurend verplicht om op zoek te gaan naar nieuwe bestemmingen rond een bepaald thema. Dankzij het thema ‘uitkijktorens en uitkijkplatformen in België‘ blijf ik regelmatig nog nieuwe plekjes ontdekken, zelfs in de buurt van mijn woonplaats. Zo had ik weer een goede reden om de nieuwe uitkijktoren ‘Tommelen’ in Hasselt te bezoeken.

Tommelen is een natuurgebied dat grenst aan het rangeerstation en de grote ring rond Hasselt. In het gebied liggen 110 poelen, die de grootste populatie van kamsalamanders in Vlaanderen herbergen.

Uitkijktoren Tommelen - natuurpunt

Natuurpunt bouwt een kijktoren in Tommelen

Natuurpunt, een onafhankelijke vrijwilligersvereniging, heeft in 2020 een nieuwe uitkijktoren gebouwd in dit natuurgebied. Het gebied is het hele jaar door vrij toegankelijk op de wandelpaden. Het wandelpad gaat langs de boomgaard, door het bos en rond de wei bij de uitkijktoren. De wei zelf is enkel te bezoeken met een gids.

Uitkijktoren Tommelen

Ik was er nog iets te vroeg bij om de bommenkraters vanaf de kijktoren te bestuderen, maar heb alvast wat foto’s gemaakt van de kijktoren en de omgeving. Zodra hij toegankelijk is, ga ik terug om wat foto’s van het uitzicht te maken…

Uitkijktoren Tommelen - Hasselt

Kijktoren Spoorwegstraat Hasselt

De 4 meter hoge houten toren ligt naast de Spoorwegstraat in Hasselt. Op onderstaande Google Map kan je de exacte locatie zien.

Uitkijktoren Tommelen - spoorwegstraat

2 thoughts on “Uitkijktoren Tommelen

Comments are closed.