Meteor Crater Winslow, Arizona

Meteor Crater

Meteor Crater Arizona

Onderweg naar het magische Sedona bezochten enkele bezienswaardigheden langs onze route. De Meteor Crater van Winslow was er eentje van.

Exit 233

Op de highway stond dit ‘Natural Landmark’ duidelijk aangegeven. We namen afrit 233 en volgden vervolgens de Meteor Crater Road richting de enorme meteorietkrater.

Meteor Crater Winslow

Meteor Crater Natural Landmark Arizona

Meteor Crater Road

Veel volk was er onderweg niet te bespeuren.

Meteor Crater Road

Meteor Crater Visitor Center

Na een vlotte rit over deze verlaten weg kwamen we uiteindelijk aan het Visitor Center. Toen we uit onze Jeep stapten viel de warmte op ons. Het beloofde weer een snikhete dag te worden.

Meteor Crater Rd, Winslow, AZ 86047
meteorcrater.com

Meteor Crater Visitor Center

Welcome to Meteor Crater

We kochten tickets en begaven ons naar de plek waar de rondleiding met gids zou starten. In 2016 betaalden we het volgende:

  • $18 voor een volwassene
  • $9 voor ons dochtertje

Inkom Meteor Crater Arizona

Rondleiding met gids

Samen met de gids wandelden we over de rand van de Barringerkrater (ook wel Arizonakrater genoemd). Het was best wel spectaculair om te zien met welke kracht de meteoriet op deze plaats ingeslagen is.

De gids vertelde ons vol passie over ‘haar’ krater. Ze leefde hier al jaren in een appartement aan het bezoekerscentrum, met deze krater in haar achtertuin.

Meteoriet krater Arizona Amerika

De wandeling die je tijdens deze rondleiding maakt gaat niet volledig rond de krater.  Je mag er helaas ook niet in afdalen.

We vonden deze krater met een diameter van 1 200 meter een diepte van 170 meter al enorm, maar blijkbaar zijn er nog veel grotere inslagkraters op aarde te vinden.

Vanaf deze locatie zie je duidelijk de impact van de meteoriet. Wanneer je helemaal onderaan de pagina scrolt zie je een satellietfoto waarbij de vorm van de krater duidelijk te herkennen is.

Meteor Crater

Google Streetview

Als Google Local Guide probeer ik zoveel mogelijk bijzondere plekjes op deze planeet in beeld te brengen. Deze krater kon uiteraard niet ontbreken.

Panoramafoto meteorietkrater

Uitzichtplatform

Eenmaal terug van onze rondleiding namen we nog een kijkje in het Visitor Center een souvenirwinkeltje. Aan de achterzijde van het bezoekerscentrum kon je de trap naar een uitzichtplatform nemen.

Uitkijkplatform Winslow krater

We volgden de trappen tot aan het uitzichtpunt, waar je de krater vanuit een andere hoek kan bewonderen.

Meteoriet krater Arizona

Collision & Impact

In het bezoekerscentrum kan je het grootste stuk meteoriet dat ze teruggevonden hebben bewonderen. Je mag het zelfs aanraken. Het geeft best wel een speciaal gevoel om iets buitenaards te omarmen!

De grootste meteoriet

Meteor Crater Natural Landmark

Vanuit de ruimte gezien lijkt dit inderdaad op een krater zoals we deze op de maan kunnen zien.

 

1 thought on “Meteor Crater Winslow, Arizona

Comments are closed.