Petrified Forest National Park – Historic Route 66

Historic Route 66 Holbrook old car

Highway of dreams

Tijdens ons bezoek aan Petrified Forest National Park reden we over de Petrified Forest Road. Een van de bezienswaardigheden in dit park is een overblijfsel van de Historic Route 66.

Petrified Forest National Park bezoeken

Holbrook via Petrified Forest

Vrijwel meteen in het begin van onze rit (we vertrokken aan het Painted Desert Visitor Center) kan je een verlaten autowrak vinden. Petrified Forest is het enige Nationale Park in Amerika met een stukje van de Historic Route 66 binnen haar grenzen.

Holbrook via Petrified Forest Route 66

Studebaker uit 1932

Deze auto staat op de plaats waar ooit de legendarische Route 66 liep. Dit gedeelte van Route 66 was open van 1926 tot 1958 en was de voornaamste manier waarop miljoenen reizigers Petrified Forest en de ‘Painted Desert’ bezochten.

Stel je voor dat je door dit landschap kon rijden in deze Studebaker uit 1932, tijdens de gloriedagen van deze weg. Dat moest toch gewoonweg zalig zijn!

Oude verlaten auto Route 66

Wandel je mee naar deze oude Studebaker?

Autowrak Historic Route 66

Onweer

Terwijl ik deze foto’s aan het maken was kwam er een warmte onweer aan. In de verte zagen we voortdurend bliksemschichten. Op onderstaande foto heb ik er toevallig eentje kunnen vastleggen, maar de foto’s is helaas niet scherp.

Warmte onweer Arizona Route 66

Historic Route 66 Holbrook old car

Route 66

De exacte locatie van deze Studebaker kan je hier vinden:

Petrified Forest Road

Wij verkenden dit Nationale Park via onderstaande route. We reden van het Painted Desert Visitor Center naar de Petrified Forest Gift Shop aan de andere kant van het park. Wil je meer weten over onze rondreis door West-Amerika? Dan kan je het volledige reisverslag nalezen.

Petrified Forest Road