Tour observatoire du Chemin des Dames

Tour observatoire du Chemin des Dames

Tour observatoire du Chemin des Dames

Dankzij onze thema uitstappen komen we op heel wat bijzondere locaties die we anders nooit zouden bezoeken. Het thema ‘uitkijktorens’ bracht ons deze keer naar de Champagnestreek, waar we 2 bijzondere uitkijktorens beklommen. De eerste toren op onze route was de ‘Tour observatoire du Chemin des Dames’. Dit 20 meter hoge houten observatiedek trakteer je op een fantastisch uitzicht op het dorp Craonne, maar ook op de Chemin des Dames en de vlakte van Champagne…

Parkeerplaats bij uitkijktoren Chemin des dames (Craonne)

We parkeerden onze auto op de parkeerplaats naast de Chemin des Dames en volgden vervolgens het wandelpad naar de uitkijktoren.

Een korte wandeling door het bos bracht ons naar een open plek boven op een heuvel.

Tijdens de laatste meters van onze wandeling zagen we de uitkijktoren tussen de bomen verschijnen. Ondanks we ondertussen al tientallen uitkijktorens en uitkijkplatformen bezocht hebben, blijft het een bijzonder gevoel wanneer ik er een nieuwe voor me zie staan.

Wanneer je aan de voet van een uitkijktoren staat, wil je uiteraard genieten van het uitzicht. We namen de brede, houten treden die ons via de verschillende observatiedekken naar de top brachten.

Onderweg zie je het uitzicht veranderen en naarmate je de top bereikt, wordt het panorama steeds indrukwekkender.

Helemaal boven kan je kilometers ver kijken. Op de verschillende platformen staan er informatieborden met uitleg over de geschiedenis van de omgeving. Naast het mooie landschap was er ook een rustgevende stilte. Het is bijna haast niet te begrijpen dat er in het verleden zo zwaar gevochten werd op deze locatie die er nu zo rustig bij ligt.

Praktisch

Op onderstaande Google Map kan je de exacte locatie van de uitkijktoren vinden.