Yosemite waar overnachten?

Yosemite - waar overnachten

Waar overnachten in Yosemite National Park?

Plan je een bezoek aan het prachtige Yosemite National Park in Californië? Een goede keuze, want het is er geweldig mooi! Ben je nog op zoek naar een accommodatie om te overnachten? Op deze pagina probeer ik je enkele tips te geven op basis van onze ervaringen. Hopelijk kan ik je ermee op weg helpen.

Yosemite -,waar overnachten?

Logeren in Yosemite of buiten het park?

“Kunnen we best in of buiten Yosemite logeren?” Die vraag ontvang ik regelmatig, maar het is niet eenvoudig om daar een antwoord op te geven. Het hangt af van je persoonlijke voorkeur. Omdat we te laat waren om een betaalbaar hotel in het park te vinden, boekten we er eentje buiten het park. Op zich viel dat best wel goed mee, maar als ik nog eens terug ga zou ik toch voor een hotel in het park kiezen.

Waarom zou je in Yosemite logeren?

  • Als je in het park logeert, zit je dichter bij alle bezienswaardigheden en activiteiten.
  • De hotels en lodges in het park stralen zo’n typische sfeer uit. Slapen in een nationaal park heeft net dat tikkeltje meer.
  • Je verliest geen tijd met de rit van je hotel naar de ingang van het park en omgekeerd. Soms verlies je nog eens extra tijd door aan te schuiven aan de inkom.
  • Nog voor het ontbijt een ochtendwandeling maken in Yosemite National Park? Dat kan eenvoudig wanneer je in het park blijft slapen!
Avondwandeling in Yosemite
Inkom Yosemite National Park

Waarom zou je buiten Yosemite logeren?

  • De accommodaties buiten het park zijn meestal wat goedkoper.
  • Buiten het park heb je een groter aanbod.
  • Op booking.com vind je heel wat last-minute aanbiedingen voor Yosemite. Je kan er soms ook hotels of motels vinden die je nog kan annuleren. Altijd handig wanneer je route nog niet helemaal vast ligt.
Yosemite National Park bezoeken
Booking.com
Logeren in Yosemite of buiten het park?

Boek tijdig je overnachting in Yosemite

Heb je beslist om in het park te logeren? Dan kan je best tijdig je camping, lodge of hotel boeken. In het park is het aantal accommodaties beperkt waardoor je best ruim op voorhand boekt om nog iets (betaalbaar) te vinden.

Welcome to Yosemite village

Welke hotels liggen er in Yosemite National Park?

Hoeveel nachten in Yosemite?

Tijdens onze eerste rondreis aan de Westkust verbleven we 2 nachten in Yosemite, wat eigenlijk te weinig is. Wanneer je wil genieten van de natuurpracht in dit park zou je er volgens mij minstens 2 volle dagen (3 nachten) moeten verblijven.

Hoeveel nachten in Yosemite

Hotels in de buurt van Yosemite

Wanneer je uitzoomt op het kaartje hieronder, krijg je een overzicht van hotels in de omgeving.

Booking.com
Hotels in de omgeving van Yosemite

Vernal Falls

Of je nu in of buiten het park gaat overnachten. Eén ding is zeker: Yosemite is een geweldig mooi park waar je haast eindeloos kan genieten van de natuurpracht. Wij maakten er bijvoorbeeld een wandeling naar Vernal Falls.

Wandelpad Yosemite Vernal Falls