Welk tijdstip helikoptervlucht Grand Canyon

welk tijdstip helikoptervlucht grand canyon

Het beste moment voor een vlucht boven de Grand Canyon

Tijdens onze tweede roadtrip door Amerika maakten we een helikoptervlucht over de Grand Canyon. Voor we deze vlucht boekten heb ik wat opzoekwerk gedaan naar het beste tijdstip. Vlieg je nu best ’s morgens, ’s middags of in de namiddag? Op deze pagina deel ik de informatie die ik gevonden heb. Hopelijk heb je er wat aan! De juiste timing maakt een groot verschil hoe je de vlucht zal ervaren.

Wij vlogen ’s morgens vroeg

Op aanraden van een medewerkster van de maatschappij waarmee we vlogen, kozen we voor een ochtendvlucht. We hadden zelfs een van de eerste vluchten van de dag.

Helikoptervluchten Grand Canyon

Waarom wij ’s morgens een helikoptervlucht over de Grand Canyon maakten?

Hieronder som ik enkele argumenten op waarom wij ’s morgens over de Grand Canyon vlogen. Is dit het beste moment? Dat durf ik niet met zekerheid zeggen, maar het is volgens ons zeker een heel goed moment.

 • ’s morgens is het weer meestal het helderst (zodra het warm wordt hangt er dikwijls een soort van nevel in de lucht waardoor je minder ver kan kijken)
 • ’s morgens komt er minder turbulentie voor
 • vanaf de middag heb je meer kans op bewolking of een (warmte)onweer in de zomer. Hierdoor kan je vlucht soms uitgesteld of afgelast worden.
 • ’s morgens (en ook laat op de middag) is de lichtinval het mooist. Door de laagstaande zon ziet de Grand Canyon er nog indrukwekkender uit!
 • Wanneer je ’s morgens vliegt heb je nadien nog een volledige dag om van het park te genieten. Wanneer je ’s middags vliegt moet je je bezoek onderbreken en verlies je heel wat tijd.
  • Vanuit het park moet je naar de luchthaven rijden
  • Ze verwachten je een tijdje op voorhand voor de veiligheidsinstructies enz.
  • Na de vlucht moet je ook weer terugrijden naar het park
 • ’s morgens is het ook nog niet druk op de weg. Wanneer je zoals ons een van de eerste vluchten hebt, kan je naar de luchthaven rijden terwijl de meeste toeristen nog aan het slapen zijn of aan de ontbijttafel zitten. Hier moet je voornamelijk rekening mee houden wanneer je in het Grand Canyon National Park zelf overnacht. Als je in het stadje Tusayan logeert heb je het heel gemakkelijk. De Grand Canyon National Park Airport ligt op slecht 1 km!
Waar helikoptervlucht boeken voor Grand Canyon
Met helikopter over Grand Canyon - beste tijdstip

Geen vluchten bij zonsopkomst of zonsondergang

Volgens mijn opzoekwerk vinden er geen helikoptervluchten plaats boven de Grand Canyon tijdens zonsopkomst en zonsondergang. Terwijl wij genoten van een zonsondergang boven de Grand Canyon vielen er trouwens ook geen helikopters te bespeuren in de lucht. Dat is volgens mij ook niet meer dan normaal. Hou zou je anders ongestoord kunnen genieten van zo’n magisch moment?

ochtend helikoptervlucht Grand Canyon

Enkele foto’s van onze helikoptervlucht

Om je alvast een voorsmaakje te geven deel ik enkele foto’s die ik tijdens onze vlucht gemaakt heb. Eerst vlieg je vanaf de luchthaven richting de Grand Canyon. De heli vliegt vrij laag over de bossen tot je plots de Grand Canyon onder je ziet verschijnen. Wow! Wat een geweldig moment.

Ervaring helikoptervlucht Grand Canyon

Zoals je op de foto’s kan zien hangt er ’s morgens zo goed als geen stof of nevel in de lucht waardoor je enorm ver kan kijken. Dankzij de laagstaande zon vallen de schaduwen mooi waardoor alles net dat tikkeltje meer heeft. Ook de kleuren zijn volgens mij intenser dan ’s middags.

Grand Canyon helikopter vlucht
Luchtfoto Grand Canyon National Park

Papillon Grand Canyon Helicopters

Ik ontvang regelmatig de vraag waar wij onze helikoptervlucht boekten. Het antwoord is ‘Papillon Grand Canyon Helicopter Tours’. Meer info kan je vinden op hun website: www.papillon.com

Papillon Grand Canyon Helicopters

2 thoughts on “Welk tijdstip helikoptervlucht Grand Canyon

Comments are closed.