The Angel of Route 66

The Angel of Route 66

Seligman

Wanneer je van het Grand Canyon National Park naar Las Vegas rijdt of omgekeerd, dan neem je hoogst waarschijnlijk de I40. Onderweg kom je langs het ‘stadje’ Seligman dat we wel een tussenstop waard vinden. Eigenlijk is het voor veel mensen eerder een bestemming dan een tussenstop. Waarom lees je op deze pagina.

Seligman Route 66

Barbershop in Seligman

Seligman ligt langs de vroegere route 66. Dankzij de kapper “Angel Delgadillo” heeft het plaatsje een tweede leven gekregen nadat de route 66 zich verplaatst had naar de nieuwe I40. Zijn shop moet je zeker eens een bezoekje brengen. Er staat gratis koffie in zijn oude barbershop en het souvenirwinkeltje is ook een lust voor het oog.

Lees hier het volledige verhaal van Angel Delgadillo: ‘The Angel of Route 66

Kapperszaak Seligman Route 66

Route 66 Memorabilia

In het gebouw vind je naast de kapperszaak ook een klein winkeltje met Route 66 gadgets en curiosa. Wij vonden het heerlijk om hier even rond te neuzen.

On Route 66 Seligman

Een bekende kappersstoel

Mensen komen van over de hele wereld om dit stadje in Arizona te bezoeken. Het aantal personen dat al in deze oude kappersstoel gezeten heeft is volgens mij haast ontelbaar geworden.

Oude Kappersstoel Seligman Route 66

The Birthplace of Historic Route 66

We lieten er een boodschap na in het gastenboek.

De geboorteplaats van Historic Route 66

En natuurlijk maakten we nog een foto in de kappersstoel! 🙂

Een ritje over Route 66

Wij stopten in Seligman toen we van de Grand Canyon richting Las Vegas aan het rijden waren. Omdat een rit over de legendarische Route 66 al jaren op mijn bucket list stond, besloten we om een gedeelte van onze rit naar de gokstad over de Historic Route 66 te maken.

Oude auto naast Route 66

Van Seligman naar Kingman

We lieten Seligman achter ons en volgden de ‘Historic Route 66′ tot Kingman, een rit van zo’n 140 kilometer.

Een ritje over Route 66

1 thought on “The Angel of Route 66

Comments are closed.