Wandeling naar de Seebensee

Wandeling naar de Seebensee

Wandeling naar de Seebensee

In de prachtige omgeving van de Zugspitzarena kan je kilometers wandelen. In dit fotoverslag nemen we je mee tijdens onze wandeling vanaf de Ehrwalder Alm naar de Seebensee.

Wandelingen Ehrwalder Alm

Wanneer je wil kan je vanuit het dorpje Ehrwald helemaal te voet tot aan de Seebensee. Wij kozen op deze warme zomerdag een gemakkelijker alternatief en namen de Ehrwalder Almbahn tot aan de Ehrwalder Alm.

Seeben See 2h

Vanaf deze berghut is het volgens de wegwijzer zo’n 2 uur wandelen.

Wandeling naar Seeben See

We volgden het brede wandelpad en genoten van het mooie uitzicht. Na een tijdje wandelen verlieten we de ‘fahrweg’ en volgden een mooi bospad richting de Seeben Alm.

Gestapelde stenen op boomstam

Seeben Tal-Blick

Ter hoogte van de ‘Seeben Tal-blick’ kwam het bospad terug uit op de fahrweg. Voor we verder wandelden namen we eerst even een kijkje bij het uitzichtpunt.

Seeben Blick

Op deze plek kan je genieten van een prachtig uitzicht over het dal met de dorpjes Ehrwald, Biberwier en Lermoos.

Seeben Tal Blick

Onze dochter was ook onder de indruk van dit sprookjesachtig mooie panorama. Nadat we met ons drietjes uitgebreid genoten hadden van dit moment besloot ze om het ook even virtueel met haar vrienden te delen.

Panorama op keteldal Zugspitzarena

Seeben Alm

Vervolgens wandelden we verder richting de Seebensee. Onderweg kwamen we de Seeben Alm tegen. Hier hielden we even halt voor een lekkere maaltijd. Van die gezonde berglucht krijg je nu eenmaal honger!

Seeben Alm Ehrwald

Met een volle buik begonnen we aan het laatste stukje van de wandeling. Niet veel later kwamen we dit riviertje tegen, de ‘overloop’ van het prachtige bergmeertje met kraakheldere turquoise water.

Riviertje Seeben See waterval

Kristalhelder

En dan zagen we plots het bergmeertje voor ons liggen. Wow! Wat een mooi plaatje met dat kristalheldere water.

De Seebensee in Tirol

Reflectie

Op de meeste foto’s van dit bergmeer zie je de reflectie van de Zugspitze in de waterspiegel. Om deze foto te kunnen maken moet je nog een stukje verder wandelen tot aan de overzijde van de Seebensee.

Seebensee Ehrwald

Coburger Hütte

Als je dit wandelpad blijft volgen wandel je richting de Coburger Hütte. Voor ons was de Seebensee echter de eindbestemming.

Wandeling naar Coburgerhütte

Weerspiegeling van de Zugspitze in de Seebensee

We verlieten het grote wandelpad en volgden enkele kleine paadjes tot een plek waar we de reflectie goed konden waarnemen. Wat een mooi schouwspel! Hier zou ik wel eens een zonsopkomst of zonsondergang willen fotograferen.

Het was een beetje winderig waardoor het wateroppervlak niet helemaal vlak was.

Seebensee reflectie Zugspitze in water

Locatie

Tiroler Haus

Op de terugweg naar de berglift hielden we nog halt bij het Tiroler Haus, waar we nog iets lekkers aten.

Tirolerhaus Ehrwald terras