Video’s toevoegen aan Google Maps

Het kasteel van Nieuwenhoven - de bruisende stilte

Video’s toevoegen aan Google Maps

Naast foto’s kan je sinds kort ook video’s toevoegen aan Google Maps met je iPhone. Dit is al sinds 2017 mogelijk voor ‘local guides‘ met een Android toestel, maar deze week zag ik voor het eerst deze functie verschijnen op mijn iPhone.

Foto's of video's toevoegen aan Google Maps

Video’s toevoegen werkt op dezelfde manier als het toevoegen van foto’s. Je kan bestaande video’s van maximaal 30 seconden toevoegen. Langere video’s worden door Google Maps vanzelf ingekort tot 30 seconden. In praktijk merk ik dat het eigenlijk maar 29 seconden zijn.

Uiteraard heb ik deze functie meteen eens getest. Ik trok naar het provinciedomein in Nieuwenhoven en maakte er enkele video’s van het streekcafé.

Video toevoegen aan Google Maps

Met een video is het natuurlijk nog makkelijker om de sfeer vast te leggen dan met foto’s.

Zo maakte ik de volgende video’s:

In tegenstelling tot 360° foto’s is het (nog) niet mogelijk om de video’s in te sluiten op een website. Je kan er dus alleen naar linken zoals ik hierboven gedaan heb.