Wandelen over de Brooklyn Bridge

Over de Brooklyn bridge wandelen

Wandelen over de Brooklyn bridge in New York

Al jaren droomden we er van om eens naar New York te gaan. Bij het boeken van onze roadtrip langs de West-kust van Amerika had onze vlucht naar San Francisco toevallig een tussenstop in the Big Apple. We moesten dus niet lang nadenken om van deze kans gebruik te maken en enkele dagen New York city mee te pikken.

Brooklyn Bridge by night

In de stad die nooit slaapt stonden er heel wat dingen op onze bucket list. Een wandeling maken over de legendarische Brooklyn Bridge was er eentje van. Na een geweldige dag in NY (lees hier het reisverslag) besloten we om de dag af te sluiten met een wandeling over de Brooklyn Bridge. Vanaf deze brug heb je namelijk een prachtig zicht op de skyline van New York.

Brooklyn Bridge wegwijzer

We volgenden de wegwijzers en al snel liepen we over het wandelpad in het midden van de brug.

's avonds over de Brooklyn Bridge wandelen

Het was nog behoorlijk warm ondanks het al vrij laat was. De temperatuur flirtte nog altijd met de grens van 30° Celcius tijdens onze wandeling. Er waren heel wat wandelaars en fietsers op de brug. Het uitzicht dat je er hebt is dan ook geweldig mooi. Al die lichtjes!

Over de Brooklyn bridge wandelen

Er stond een stevige wind op de brug.

Op de Brooklyn Bridge in New York staan

We wandelden helemaal tot aan de overkant van de Brooklyn Bridge. Onze benen waren zo moe van een ganse dag in de stad rond te stappen, dat we besloten om de taxi terug te nemen.

Brooklyn Bridge skyline

Wandelpad over de Brooklyn Bridge