Close Encounters of the Third Kind

Filmlocatie - Devils Tower - Close Encounters of the Third Kind

Close Encounters of the Third Kind

Zo’n 10 jaar oud moet ik geweest zijn toen ik de film ‘Close Encounters of the Third Kind‘ voor het eerst zag. Dit is een sciencefictionfilm uit 1977, geregisseerd en geschreven door Steven Spielberg.

In deze film speelt de Devil’s tower, een tafelvormige berg in de staat Wyoming, een belangrijke rol. Eén van de personages ziet deze grote monoliet in zijn dromen en begint hem na te bouwen met alles wat hij thuis onder handbereik krijgt.

Als kind was ik onder de indruk van deze mysterieuze rots. Niet alleen door de gebeurtenissen in de film, maar ook door de vorm, kleur en uitstraling.

Devils Tower

Tijdens de voorbereidingen van onze rit van Rapid City naar Yellowstone National Park zag ik toevallig dat Devils Tower National Monument zo goed als op onze route lag.  We maakten daarom een kleine omweg om dit werk van moeder natuur eens te bewonderen.

Lees het volledige reisverslag van ons bezoek aan Devils Tower.

De route naar Devils Tower National Monument

Naarmate we ons doel naderden begonnen we de structuur, kleur en grootte van deze enorme monoliet goed te zien. In het echt was deze nog indrukwekkender dan in de film.

Devils Tower in Wyoming

Een mooie wandeling

Na een kort bezoek aan het visitor center maakten we nog een toffe wandeling voor we verder reden naar Yellowstone.

Wandelen rond Devils Tower National Monument in Wyoming

Wyoming

Gedurende onze tweede rondreis door West-Amerika verbleven we verschillende dagen in de mooie staat Wyoming. De prachtige en ongerepte natuur die je in deze staat kan vinden zal ik nooit meer vergeten. Ik probeer op deze site zoveel mogelijk bezienswaardigheden die we in Wyoming bezocht hebben te delen.

Wyoming - Welcome

2 thoughts on “Close Encounters of the Third Kind

Comments are closed.