Uitkijktoren Zonhoven

Uitkijktoren Zonhoven

Uitkijktoren Zonhoven

Eén van de uitkijktorens in Limburg die ik regelmatig bezoek is die van ‘de Wijers’ in Zonhoven. Meestal combineer ik een mooie wandeling in het vijvergebied met een bezoek aan deze 15 meter hoge toren. Op deze pagina deel ik foto’s van de toren en enkele tips voor wie een bezoek plant.

Uitkijktoren Zonhoven
Uitkijktoren Zonhoven
Uitkijktoren Zonhoven
Uitkijktoren Zonhoven

Parking uitkijktoren Zonhoven -Zwanestraat

Er zijn 2 gratis parkeerplaatsen in de buurt van de uitkijktoren. De grootste parking vind je in de Zwanestraat tegenover de ingang van camping het Heidestrand. Wat verder, dichter bij de uitkijktoren is er een kleinere parkeerplaats voor personen met een handicap.

Parking uitkijktoren zonhoven
Infopunt de Wijers & parkeerplaats uitkijktoren
uitkijktoren zonhoven parking
Wandeling naar uitkijktoren

Kleine wandeling naar uitkijktoren

Vanaf de parking is het maar een klein stukje wandelen tot aan de uitkijktoren. Je stapt een 50-tal meter langs de Zwanestraat (richting Zonhoven) en vervolgens sla je rechts af bij de wegwijzer met het rode kruis. Vanaf dan zit je in het groen en kan je beginnen met genieten van de mooie omgeving.

Volg rode wandeling naar uitkijktoren
Uitkijktoren wandeling zonhoven
Wandeling naar uitkijktoren Zonhoven

Parkeerplaats voor rolstoelgebruikers

Ben je minder goed te been of maak je gebruik van een rolstoel? Dan is het interessanter om op deze parkeerplaats bij het Bolderdal te parkeren. Hier ben je op slechts enkele tientallen meter van de uitkijktoren. Je kan de toren zelfs zien liggen vanaf de parking. Het wandelpad naar de toren is verhard, maar niet geasfalteerd zoals je op de video hierboven kan zien.

De oranje wandelroute door Wijvenheide

Persoonlijk vind ik de oranje route (5,2 km) door Wijvenheide een aangename wandeling met heel wat afwisselende landschappen. Onderweg maak je kennis met de geschiedenis van de viskweek, die onlosmakelijk verbonden is met De Wijers. Met een beetje geluk zie je de vissers zelfs aan het werk. Tijdens je wandeling moet je beslist ook eens halt houden aan één van de vogelkijkhutten om er de mooie watervogels te spotten.

Oranje wandeling Platwijers en uitkijktoren