Uitkijktoren de Wijers in Zonhoven

Uitkijktoren de Wijers in Zonhoven

Uitkijktoren de Wijers in Zonhoven

Je hoeft niet ver te reizen om te kunnen genieten van mooie landschappen. Dikwijls vind je ook prachtige stukjes natuur op wandel- en fietsafstand van je thuis. Ik heb het geluk in het geografische centrum van het groene Limburg te wonen en ben op slechts enkele minuten fietsen in één van de vele natuurreservaten.

Natuurreservaat de Platwijers in Zonhoven

De Platwijers

Eén van deze natuurgebieden is ‘De Platwijers’ in Zonhoven. Dit maakt deel uit van de Wijers, een uniek natuurgebied met meer dan duizend vijvers! Je kan er verschillende bewegwijzerde wandelingen volgen die je langs de mooiste plekjes brengen.

Onderweg kan je heel wat bijzondere vogels ‘spotten’, zeker wanneer je ’s morgens vroeg op pad bent.

Uitkijktoren Zonhoven

Uitkijktoren

Sinds de zomer van 2015 kan je in Zonhoven ook een mooie uitkijktoren vinden. Vanaf deze 15 meter hoge uitkijktoren in het vijvergebied Bolderdal kan je genieten van een geweldig mooi uitzicht over de honderden vijvers die er liggen.

Bij het ontwerp van dit bouwwerk is er veel aandacht gegaan naar de integratie in de natuurlijke omgeving. Om de impact zo klein mogelijk te maken heeft men zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen.

Uitkijktoren de Wijers in Zonhoven

Wil je graag eens een kijkje nemen vanaf het uitkijkplatform? Start de video en neem samen met mij de trappen tot je 15 meter boven het wateroppervlak van de vijver staat.

Zonsopgang

Regelmatige bezoekers van mijn website weten ondertussen al dat ik een zwak heb voor zonsopgangen en zonsondergangen. Tijdens de wintermaanden is dit een van mijn favoriete plekjes in Zonhoven om van een zonsopkomst te genieten.

Rode en oranje wandeling de Wijers Zonhoven

Wanneer je dan over het wandelpad aan de kant van de uitkijktoren wandelt, heb je enkele super plekjes waar je de opkomende zon kan bewonderen en fotograferen.

Wandel je mee?
Wil je graag eens ervaren wat een heerlijk uitzicht je hebt tijdens je wandeling langs de vijver? Start dan de video en wandel een stukje mee met mij. Op het einde van de video zie je de uitkijktoren

Locatie & parkeren

Wanneer je een bezoek aan deze uitkijktoren wil combineren met één van de vele mooie wandelingen, dan kan je gratis parkeren op de parking tegenover camping het Heidestrand.

Er is ook een parking voor mindervaliden vlakbij de toren, maar hier is het aantal parkeerplaatsen beperkt.

Vanaf deze laatste parking is het slechts een 2-tal minuutjes wandelen tot je aan de mooie uitkijktoren bent. Dit stukje is (volgens mij) goed te doen met een rolstoel, maar hou er rekening mee dat pad niet verhard is en het bij regenachtig weer dus een beetje modderig kan zijn.

Meer informatie over deze uitkijktoren: