Een magische zonsondergang in Sedona

Een magische zonsondergang in Sedona

Een korte avondwandeling in Sedona

Aan ons verblijf in het magische stadje Sedona in de staat Arizona hebben we heel wat mooie herinneringen. Op een avond besloten we een zonsondergang te aanschouwen vanaf de ‘Airport Mesa‘. Ondanks we tijdig vertrokken waren, was de kleine parking volledig volzet. Omdat je nergens langs de weg mocht parkeren reden we een stukje verder richting de luchthaven.

Airport trail Sedona

The Sedona Airport Overlook

We parkeerden onze Jeep op de parking tegenover de Sedona Airport Overlook. Vanaf hier was het zo’n 20 minuutjes wandelen tot aan de Airport Mesa. Zo hadden we onvoorzien nog een korte avondwandeling over het mooie Sedona View Trail.

Sedona view trail

Een mooi zicht op Sedona

Het begin van het wandelpad stond duidelijk aangegeven. Een keer wanneer je op het trail bent, kan je haast niet meer missen. Onderweg genoten we van een prachtig zicht op Sedona en de omliggende rode rotsen.

Wandelingen in Sedona

Summit Trail

Na een 15-tal minuten stappen waren we al bij de parking van de Airport Mesa, die nog steeds volzet was. Nu moesten we enkel nog een stukje klimmen naar de top van deze rode rots.

Sedona view Trail & Airport loop

Sedona View Trail

Op het Google Maps kaartje heb ik onze korte wandeling gemarkeerd.

The most beautiful place on earth

De officiële toerisme site ‘Visit Sedona‘ noemt Sedona het mooiste plekje op aarde. Het is misschien een klein beetje overdreven, maar ik moet toegeven dat we wel een beetje verliefd zijn geworden op de omgeving. De rode rotsen, het klimaat, de prachtige natuur,… Ik zou er gerust kunnen wonen.

Mooie wandelingen in Sedona Arizona

Een korte klim later stonden we boven op de rots. Het was er nog steeds vrij warm, waardoor we toch even moesten rusten na onze inspanning.

Sedona Airport Mesa

Red Rock Fever

Ze zeggen dat je in Sedona ‘red rock fever’ kunt oplopen, en dat is volgens mij inderdaad het geval. Wanneer je de bezienswaardigheden, de geluiden en de geur van de natuur en de rode rotsen ervaart, kan je een gevoel van euforie overkomen.

Degenen met een ernstig geval van ‘rode steenkoorts’, kunnen wat slaap verliezen, worden angstig en mogelijk gefrustreerd omdat ze niet genoeg tijd hebben gepland in dit prachtige gebied. Dit betekent dat een persoon met de ‘koorts’ hier misschien te veel probeert te doen of te beleven. Een extra wandeling of fietstocht, misschien een jeep tour, ballonvlucht of gewoon nog een vortex voordat je vertrekt. Je voelt en weet dat je niet weg wilt, maar je moet naar de volgende bestemming op je roadtrip of naar huis…

Airport Vortex in Sedona

Ooit ga ik terug

Tijdens ons verblijf in Sedona had ik ook het gevoel dat we er veel te weinig tijd hadden. Ik had er nog zoveel mooie wandelingen willen maken! Ik werd er gewoon blij van die mooie en warme kleuren! Ooit ga ik terug om al die andere mooie plekjes te ontdekken…

Mooie locatie voor een zonsondergang in Sedona

Wachten op de zonsondergang

We namen plaats op de rots, die nog lekker warm was door de zon die er de hele dag op geschenen had. Buiten het geklik van enkele fototoestellen was het er heerlijk rustig. Iedereen wilde precies genieten van dit magische moment.

Zonsondergang Sedona

Zoals bij de andere zonsondergangen op mooie locaties was het weer genieten van dit natuurwonder. Wanneer de zon achter de horizon verdwijnt besef ik telkens opnieuw wat een energie deze grote ster in ons planetenstelsel heeft.

Zodra de zon begint te verdwijnen voel je de temperatuur meteen dalen, zie je de kleuren intenser worden,…

Zonsondergang Arizona

Op onderstaand foto zie je de kleine parking aan de voet van de Airport Mesa. In de verte zie je links twee masten staan. Daar ligt de parking waar onze Jeep geparkeerd stond.

Sedona Airport Mesa parking
Een magische zonsondergang in Sedona

We bleven kijken tot de zon volledig achter de horizon was verdwenen. De wolken kleurden oranje, roze en zelfs een beetje paars. Prachtig!

Sunset Sedona

Terug richting Sedona Airport Overlook

Nu was het tijd om terug naar onze auto te wandelen. Het begon reeds te schemeren en we wilden toch graag voor het donker terug zijn. We hadden de dag voordien een beer gezien in Sedona en die wilden we niet tegenkomen op onze terugweg. Op een paar grote Tarantula’s na kwamen gelukkig geen dieren tegen…

Airport loop wandeling Sedona