Het stadje Torri del Benaco in beeld

Steegje in Torri del Benaco

Torri del Benaco

Tijdens onze vakantie aan het Gardameer bezochten we heel wat pittoreske stadjes. Op deze pagina deel ik je enkele foto’s van ons bezoek aan Torri del Benaco, een mooi plekje aan de oostelijke oever van het Lago di Garda.

Kasteel van Torri del Benaco

Castello Scaligero

Wanneer je over de Via Gardesana aan het rijden bent, kan je haast niet naast het ‘Castello Scaligero‘ kijken. Wanneer je Torri del Benaco nadert zie je dit kasteel vrijwel meteen liggen. We parkeerden onze wagen op de Parcheggio a pagamento (betaalparking) vlak aan het kasteel en wandelden richting het centrum van dit gezellige stadje.

Er ligt een geweldig mooi haventje verscholen achter de muren van het Castello.

Haven Torri del Benaco

Smalle straatjes en steegjes

In het centrum van Torri kan je heerlijk door de smalle en kleurrijke straatjes slenteren. Soms lijkt het wel of de tijd er stil heeft gestaan.

Torri del Benaco Gardameer

Leuke terrasjes

Overal in Torri kan je gezellige terrasjes vinden. Op de pleintjes, aan het haventje, langs de oever van het Gardameer, in de smalle straatjes,…

Kerkje Torri del Benaco aan het Gardameer

Fotogeniek

Persoonlijk vind ik het een heel fotogeniek stadje. De mooie kleurrijke gebouwen lenen zich perfect om leuke foto’s te maken. Je kan enkele van mijn foto’s terugvinden op de Gardafriends Instagram account.

Kleurrijke straatjes aan het Gardameer

Winkeltjes

Uiteraard liggen er ook heel wat winkeltjes waar de toeristen naar hartenlust kunnen shoppen.

Steegje in Torri del Benaco

Waar ligt Torri del Benaco?

Dit mooie stadje ligt aan de oostelijke oever van het Gardameer, ten noorden van Garda. Aan de overkant van het meer liggen de stadjes Salo, Gardone Riviera en Toscolano Maderno. Naar dit laatste stadje vaart er trouwens een veerboot.

Veerboot

Er vaart regelmatig een veerboot tussen Toscolano Maderno en Torri del Benaco. Ideaal voor wie aan de westelijke oever logeert en dit stadje eens wil bezoeken. Je hoeft dan niet rond het Gardameer te rijden, waardoor je heel wat tijd kan besparen.

2 thoughts on “Het stadje Torri del Benaco in beeld

Comments are closed.